REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masopustní vdolečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké vdolečky s tvarohem a povidly, zdobené šlehačkou.


Ingredience:
500 gtvarohu
250 gpolohrubé mouky
250 ghladké mouky
200 gšvestkových povidel
70 gcukru krupice
60 gmásla nebo margarínu
16 gdroždí
0,5 loleje na smažení
0,2 lmléka
1 ksvejce (dvě malá)
1/2 lžičkysoli
šlehačka
mouka na vyválení a podsypání
citronová kůra z poloviny citrónu

Postup:

1. Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté polohrubé mouky a vypracujeme řídké těstíčko – kvásek, který necháme v teple vykynout
2. Do zbylé dávky prosáté mouky přidáme vejce, zbylý cukr, jemně nastrouhanou kůru z pečlivě umytého citrónu, sůl, rozpuštěné vlažné máslo, zbylou dávku vlažného mléka a vykynutý kvásek a směs pečlivě promícháme, vypracujeme těsto, které pak necháme vykynout
3. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky těsta z kterého vytvarujeme vdolky zhruba o velikosti dlaně a šířky cca 15 mm
4. Vdolečky vyskládáme na pomoučený vál a necháme je opět vykynout
5. Do jednotlivých vdolečků uděláme držadlem silnější vařečky důlek a touto stranou je pak vkládáme do horkého tuku, po osmažení spodní strany je obrátíme, dosmažíme a vyjmeme
6. Vdolečky potřeme oslazeným tvarohem, švestkovými povidly a zdobíme dávkou ušlehané šlehačky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy