REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný zajíc

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložený zajíc v pivě, upečený dozlatova.


Ingredience:
1 kszajíce
2 ksláhve světlého piva
60 gslaniny
80 gmásla
2 dlsmetany
vývar
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zajíce očistíme, odblaníme, oddělíme hřbet, předek, zadek a naložíme je na 2 dny do piva
2. Potom necháme zajíce odkapat, protkneme klínky slaniny obalenými v soli a mletém pepři
3. Zajíce dáme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vývaru a pečeme v troubě pod vrchním dílem pekáče
4. Když je maso téměř měkké, přidáme ohřátou smetanu a zajíce dopečeme, bez poklopu, doměkka
5. Zajíce nastříháme na porce, omáčku silně okořeníme a vlijeme do omáčníku.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory, červené zelí a brusinkový kompot.

Poznámka:

K přípravě omáčky nepoužijeme plzeňské pivo, omáčka by zhořkla, ale raději nějaký typ sladšího moku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy