Naložený zajíc v pivě, upečený dozlatova.
Ingredience:
1 ks | zajíce |
2 ks | láhve světlého piva |
60 g | slaniny |
80 g | másla |
2 dl | smetany |
vývar | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zajíce očistíme, odblaníme, oddělíme hřbet, předek, zadek a naložíme je na 2 dny do piva
2. Potom necháme zajíce odkapat, protkneme klínky slaniny obalenými v soli a mletém pepři
3. Zajíce dáme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vývaru a pečeme v troubě pod vrchním dílem pekáče
4. Když je maso téměř měkké, přidáme ohřátou smetanu a zajíce dopečeme, bez poklopu, doměkka
5. Zajíce nastříháme na porce, omáčku silně okořeníme a vlijeme do omáčníku.
Příloha: Vařené brambory, červené zelí a brusinkový kompot.
Poznámka:K přípravě omáčky nepoužijeme plzeňské pivo, omáčka by zhořkla, ale raději nějaký typ sladšího moku.