Marinované a potom grilované hovězí závitky, naplněné šťovíkovými nebo špenátovými listy.
Ingredience:
8 ks | tenkých hovězích plátků masa |
100 g | šťovíkových nebo špenátových listů |
5 lžic | oleje |
2 lžíce | kečupu |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | na hrubo mletého pepře |
3 kapky | tabasca |
3 cl | rumu (whisky) |
1 ks | stroužku česneku |
Postup:
1. Z oleje, kečupu, tabasca, mletého pepře, citronové šťávy, rumu nebo whisky a oloupaného utřeného stroužku česneku umícháme marinádu
2. Do připravené marinády vložíme očištěné plátky masa a dáme na 4 hodiny do chladničky marinovat
3. Potom maso vyjmeme, necháme okapat, obložíme lístky šťovíku nebo špenátu, plátky svineme a upevníme párátkem
4. Na alobalu pak závitky ze všech stran grilujeme.
Místo hovězího masa můžeme použít i vepřové maso.