REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaní vrabčáci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované a potom grilované hovězí závitky, naplněné šťovíkovými nebo špenátovými listy.


Ingredience:
8 kstenkých hovězích plátků masa
100 gšťovíkových nebo špenátových listů
5 lžicoleje
2 lžícekečupu
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkana hrubo mletého pepře
3 kapkytabasca
3 clrumu (whisky)
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Z oleje, kečupu, tabasca, mletého pepře, citronové šťávy, rumu nebo whisky a oloupaného utřeného stroužku česneku umícháme marinádu
2. Do připravené marinády vložíme očištěné plátky masa a dáme na 4 hodiny do chladničky marinovat
3. Potom maso vyjmeme, necháme okapat, obložíme lístky šťovíku nebo špenátu, plátky svineme a upevníme párátkem
4. Na alobalu pak závitky ze všech stran grilujeme.

Doporučení:

Místo hovězího masa můžeme použít i vepřové maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy