Kuličky připravené ze směsi mletého masa, grilovací klobásy, šalotky a dalších ingrediencí, potřené olejem, grilované.
Ingredience:
120 g | kořeněné grilovací klobásy |
120 g | mletého hovězího masa |
2 lžíce | nasekané pažitky + na ozdobení |
1/2 šálku | strouhanky |
2 ks | šalotky |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
sůl | |
Na potření: | |
1 lžíce | olivového oleje |
Postup:
1. Klobásy zbavíme střívek, maso dáme do mísy a rozmačkáme
2. Přidáme mleté maso, oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku, strouhanku, rozšlehané vejce, na jemno nasekanou pažitku, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. Ze směsi uděláme 18 malých kuliček, které potřeme olivovým olejem a grilujeme na středně teplém grilu asi 10-15 minut, za pravidelného otáčení, dokud nebudou rovnoměrně propečené
4. Uložíme do teplé nádoby, posypeme na jemno nasekanou pažitkou a podáváme s tabasco nebo jinou ostrou chilli omáčkou.