REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované steaky s česnekovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované marinované hovězí steaky, servírované s česnekovým dipem.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
400 ghovězí svíčkové (roštěné)
Na marinádu:
2 lžícesójové omáčky
1,5 lžíceomáčky Teriyaki
1 lžičkasezamového oleje
1 lžičkaolivového oleje
1 ksstroužku česneku
1 ksmalého svazku koriandru
1 kskouek zázvoru velký asi 2,5 cm
1/2 ksvelké chilli papričky
Na česnekový dip:
1 lžíceolivového oleje
3 ksstroužků česneku
2 kskelímku husté zakysané smetany
1 kssvazku pažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si uděláme česnekový dip; do mísy dáme zakysanou smetanu, postupně do ní zašleháme oloupané, rozetřené stroužky česneku, olej, sůl, mletý pepř a nakonec na drobno nasekanou pažitku, pak dáme do chladničky
2. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme přes vlákno na plátky a zlehka po obou stranách naklepeme
3. Ve střední míse smícháme terijaki omáčku, sójovou omáčku, oloupaný rozetřený stroužek česneku, oloupaný, na jemno nastrouhaný zázvor, sezamový i olivový olej, očištěnou, na jemno nasekanou chilli papričku a koriandr
4. Do připravené marinády dáme maso a necháme 2 hodiny marinovat
5. Pak maso grilujeme 7 minut z každé strany a v průběhu opékání potíráme zbylou marinádou 6. Podáváme s česnekovým dipem.

Poznámka:

Omáčka Teriyaki: Omáčka připravená ze sójové omáčky, vína mirin, rýžového octa, cukru, zázvoru a česneku se podává jako dip k syrové zelenině a smaženým pokrmům, rýži či nudlím. Může se používat i jako marináda.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy