REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované steaky s česnekovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované marinované hovězí steaky, servírované s česnekovým dipem.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
400 ghovězí svíčkové (roštěné)
Na marinádu:
2 lžícesójové omáčky
1,5 lžíceomáčky Teriyaki
1 lžičkasezamového oleje
1 lžičkaolivového oleje
1 ksstroužku česneku
1 ksmalého svazku koriandru
1 kskouek zázvoru velký asi 2,5 cm
1/2 ksvelké chilli papričky
Na česnekový dip:
1 lžíceolivového oleje
3 ksstroužků česneku
2 kskelímku husté zakysané smetany
1 kssvazku pažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si uděláme česnekový dip; do mísy dáme zakysanou smetanu, postupně do ní zašleháme oloupané, rozetřené stroužky česneku, olej, sůl, mletý pepř a nakonec na drobno nasekanou pažitku, pak dáme do chladničky
2. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme přes vlákno na plátky a zlehka po obou stranách naklepeme
3. Ve střední míse smícháme terijaki omáčku, sójovou omáčku, oloupaný rozetřený stroužek česneku, oloupaný, na jemno nastrouhaný zázvor, sezamový i olivový olej, očištěnou, na jemno nasekanou chilli papričku a koriandr
4. Do připravené marinády dáme maso a necháme 2 hodiny marinovat
5. Pak maso grilujeme 7 minut z každé strany a v průběhu opékání potíráme zbylou marinádou 6. Podáváme s česnekovým dipem.

Poznámka:

Omáčka Teriyaki: Omáčka připravená ze sójové omáčky, vína mirin, rýžového octa, cukru, zázvoru a česneku se podává jako dip k syrové zelenině a smaženým pokrmům, rýži či nudlím. Může se používat i jako marináda.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy