REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované hovězí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované hovězí steaky z roštěné nebo pravé svíčkové, grilované na roštu grilu.


Ingredience:
1 kghovězí svíčkové (roštěné)
Na marinádu:
2 lžičkyhořčice
1 lžičkastrouhaného zázvoru
1/4 lžičkykayenského pepře
2 lžícecitronové šťávy
1 dclsójové omáčky
1 dclrumu
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme přes vlákno na silnější steaky a zlehka naklepeme
2. Do mísy dáme hořčici, na jemno strouhaný zázvor, citronovou šťávu, sójovou omáčku, rum, oloupaný utřený stroužek česneku, kayenský pepř a vše promícháme
3. Do marinády dáme maso, důkladně ji do něho vetřeme a necháme v chladu odležet do druhého dne
4. Potom marinované steaky grilujeme na rozžhaveném grilu z každé strany cca 4-7 minut, pak je zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet, teprve poté je nakrájíme na tenké nudličky.

Doporučení:

K masu podáváme salát, hranolky nebo čerstvé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy