REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí v sójové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované hovězí maso marinované v rozmixované marinádě ze sójové omáčky, kečupu, česneku, zázvoru a chilli papričky.


Ingredience:
1,5 kgpravé svíčkové nebo roštěnce
střik brandy (nemusí být)
Na marinádu:
3 lžícesójové omáčky
3 lžícekečupu
4 ksstroužků česneku
1 ksčervené chilli papričky
čerstvý zázvor velikosti ořechu

Postup:

1. Na marinádu do mísy dáme oloupané na hrubo nasekané stroužky česneku, očištěnou na hrubo nakrájenou chilli papričku, kousek oloupaného na menší kousky nakrájeného zázvoru, sójovou omáčku, kečup a vše dohladka rozmixujeme
2. Očištěné maso potřeme připravenou marinádou a uložíme v míse alespoň na 2 hodiny do ledničky, nejlépe však přes noc
3. Potom maso grilujeme na rozehřátém grilu za občasného otáčení tři čtvrtě hodiny, kdy bude středně propečené, pokud má gril příklop, použijeme ho, pár minut před koncem maso zakápneme alkoholem a oflambujeme ho (alkohol se vznítí sám)
4. Sundáme z ohně, zabalíme do alobalu, necháme 10 minut odpočívat a pak nakrájíme.

Doporučení:

Maso můžeme také péct 1,5 hodiny, kdy bude středně propečené, v předehřáté troubě na 200 °C (horkovzdušné na 180 °C), za občasného potírání vypečenou šťávou a před podáváním necháme 15 minut odpočinout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy