REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Margot řezy podle Věrky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Určitě tento moučník již mnozí znáte, ovšem já piškot dělám podle svého a krém také. Tento dezert je pro všechny, kdo mají rádi jemný krém z tvarohu, zakysané smetany, jogurtu, šlehačky a pudinku. Moučník není příliš sladký.


Ingredience:
Na piškot:
200 gpolohrubé mouky
200 g + 3 lžícepískového cukru
3 sáčkypudinku (malinový, vanilkový ...)
5 ksvajec
1 lmléka
1/2 lžičkyprášku do pečiva
Na krém:
800 gbílého jogurtu natural, nebo i jiný
250 gvaničkového tvarohu
400 gzakysané smetany
2 lžícemoučkového cukru
2 sáčkyCréme Olé pudink bez vaření v prášku (kokos, nebo i jiná příchuť)
400 mlsmetany na šlehání
Ostatní:
čokoláda Margot
plech o velikosti 30x40 cm
mouka na vysypání a tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Na piškot vyšleháme v robotu 5 vajec s 200 g cukru písek do pěny, přidáme 200 g polohrubé mouky s půl lžičkou prášku do pečiva
2. Mezi tím, co se šlehá piškot, uvaříme z 1 l mléka, 3 lžic cukru a 3 sáčků pudink (na obrázku je malinový)
3. Piškotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým krajem o velikost 30×40 cm, do tohoto nalijeme uvařený malinový pudink
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 12 min, pak necháme vychladit
5. Na vychladlý korpus, který vypadá jako měsíční krajina s krátery, naneseme krém, který jsme si během chladnutí korpusu připravili takto; do šlehací mísy dáme 250 g vaničkového tvarohu, 400 g zakysané smetany, 800 g bílého jogurtu natural, nebo i jiný, 2 polévkové lžíce cukru moučka a šleháme na nejvyšší stupeň, během tohoto šlehání do směsi pomalu přisypáváme 2 sáčky Créme Olé pudink bez vaření v prášku (např. s kokosovou příchutí), tento pudink bez vaření perfektně zahustí celou směs
6. Nakonec zvlášť ušleháme 400 ml smetany na šlehání a tu přidáme do krému, ale už jen přimícháváme ručně
7. Uhladíme krém dlouhým nožem a nastrouháme čokoládu Margot.

Doporučení:

Tento dezert nemusíme nechávat chladit, dobře se krájí i nevychlazený.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy