REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Margot řezy podle Věrky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Určitě tento moučník již mnozí znáte, ovšem já piškot dělám podle svého a krém také. Tento dezert je pro všechny, kdo mají rádi jemný krém z tvarohu, zakysané smetany, jogurtu, šlehačky a pudinku. Moučník není příliš sladký.


Ingredience:
Na piškot:
200 gpolohrubé mouky
200 g + 3 lžícepískového cukru
3 sáčkypudinku (malinový, vanilkový ...)
5 ksvajec
1 lmléka
1/2 lžičkyprášku do pečiva
Na krém:
800 gbílého jogurtu natural, nebo i jiný
250 gvaničkového tvarohu
400 gzakysané smetany
2 lžícemoučkového cukru
2 sáčkyCréme Olé pudink bez vaření v prášku (kokos, nebo i jiná příchuť)
400 mlsmetany na šlehání
Ostatní:
čokoláda Margot
plech o velikosti 30x40 cm
mouka na vysypání a tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Na piškot vyšleháme v robotu 5 vajec s 200 g cukru písek do pěny, přidáme 200 g polohrubé mouky s půl lžičkou prášku do pečiva
2. Mezi tím, co se šlehá piškot, uvaříme z 1 l mléka, 3 lžic cukru a 3 sáčků pudink (na obrázku je malinový)
3. Piškotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým krajem o velikost 30×40 cm, do tohoto nalijeme uvařený malinový pudink
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 12 min, pak necháme vychladit
5. Na vychladlý korpus, který vypadá jako měsíční krajina s krátery, naneseme krém, který jsme si během chladnutí korpusu připravili takto; do šlehací mísy dáme 250 g vaničkového tvarohu, 400 g zakysané smetany, 800 g bílého jogurtu natural, nebo i jiný, 2 polévkové lžíce cukru moučka a šleháme na nejvyšší stupeň, během tohoto šlehání do směsi pomalu přisypáváme 2 sáčky Créme Olé pudink bez vaření v prášku (např. s kokosovou příchutí), tento pudink bez vaření perfektně zahustí celou směs
6. Nakonec zvlášť ušleháme 400 ml smetany na šlehání a tu přidáme do krému, ale už jen přimícháváme ručně
7. Uhladíme krém dlouhým nožem a nastrouháme čokoládu Margot.

Doporučení:

Tento dezert nemusíme nechávat chladit, dobře se krájí i nevychlazený.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy