REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Margot řezy podle Věrky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Určitě tento moučník již mnozí znáte, ovšem já piškot dělám podle svého a krém také. Tento dezert je pro všechny, kdo mají rádi jemný krém z tvarohu, zakysané smetany, jogurtu, šlehačky a pudinku. Moučník není příliš sladký.


Ingredience:
Na piškot:
200 gpolohrubé mouky
200 g + 3 lžícepískového cukru
3 sáčkypudinku (malinový, vanilkový ...)
5 ksvajec
1 lmléka
1/2 lžičkyprášku do pečiva
Na krém:
800 gbílého jogurtu natural, nebo i jiný
250 gvaničkového tvarohu
400 gzakysané smetany
2 lžícemoučkového cukru
2 sáčkyCréme Olé pudink bez vaření v prášku (kokos, nebo i jiná příchuť)
400 mlsmetany na šlehání
Ostatní:
čokoláda Margot
plech o velikosti 30x40 cm
mouka na vysypání a tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Na piškot vyšleháme v robotu 5 vajec s 200 g cukru písek do pěny, přidáme 200 g polohrubé mouky s půl lžičkou prášku do pečiva
2. Mezi tím, co se šlehá piškot, uvaříme z 1 l mléka, 3 lžic cukru a 3 sáčků pudink (na obrázku je malinový)
3. Piškotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým krajem o velikost 30×40 cm, do tohoto nalijeme uvařený malinový pudink
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 12 min, pak necháme vychladit
5. Na vychladlý korpus, který vypadá jako měsíční krajina s krátery, naneseme krém, který jsme si během chladnutí korpusu připravili takto; do šlehací mísy dáme 250 g vaničkového tvarohu, 400 g zakysané smetany, 800 g bílého jogurtu natural, nebo i jiný, 2 polévkové lžíce cukru moučka a šleháme na nejvyšší stupeň, během tohoto šlehání do směsi pomalu přisypáváme 2 sáčky Créme Olé pudink bez vaření v prášku (např. s kokosovou příchutí), tento pudink bez vaření perfektně zahustí celou směs
6. Nakonec zvlášť ušleháme 400 ml smetany na šlehání a tu přidáme do krému, ale už jen přimícháváme ručně
7. Uhladíme krém dlouhým nožem a nastrouháme čokoládu Margot.

Doporučení:

Tento dezert nemusíme nechávat chladit, dobře se krájí i nevychlazený.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy