REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Margot řezy podle Věrky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Určitě tento moučník již mnozí znáte, ovšem já piškot dělám podle svého a krém také. Tento dezert je pro všechny, kdo mají rádi jemný krém z tvarohu, zakysané smetany, jogurtu, šlehačky a pudinku. Moučník není příliš sladký.


Ingredience:
Na piškot:
200 gpolohrubé mouky
200 g + 3 lžícepískového cukru
3 sáčkypudinku (malinový, vanilkový ...)
5 ksvajec
1 lmléka
1/2 lžičkyprášku do pečiva
Na krém:
800 gbílého jogurtu natural, nebo i jiný
250 gvaničkového tvarohu
400 gzakysané smetany
2 lžícemoučkového cukru
2 sáčkyCréme Olé pudink bez vaření v prášku (kokos, nebo i jiná příchuť)
400 mlsmetany na šlehání
Ostatní:
čokoláda Margot
plech o velikosti 30x40 cm
mouka na vysypání a tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Na piškot vyšleháme v robotu 5 vajec s 200 g cukru písek do pěny, přidáme 200 g polohrubé mouky s půl lžičkou prášku do pečiva
2. Mezi tím, co se šlehá piškot, uvaříme z 1 l mléka, 3 lžic cukru a 3 sáčků pudink (na obrázku je malinový)
3. Piškotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým krajem o velikost 30×40 cm, do tohoto nalijeme uvařený malinový pudink
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 12 min, pak necháme vychladit
5. Na vychladlý korpus, který vypadá jako měsíční krajina s krátery, naneseme krém, který jsme si během chladnutí korpusu připravili takto; do šlehací mísy dáme 250 g vaničkového tvarohu, 400 g zakysané smetany, 800 g bílého jogurtu natural, nebo i jiný, 2 polévkové lžíce cukru moučka a šleháme na nejvyšší stupeň, během tohoto šlehání do směsi pomalu přisypáváme 2 sáčky Créme Olé pudink bez vaření v prášku (např. s kokosovou příchutí), tento pudink bez vaření perfektně zahustí celou směs
6. Nakonec zvlášť ušleháme 400 ml smetany na šlehání a tu přidáme do krému, ale už jen přimícháváme ručně
7. Uhladíme krém dlouhým nožem a nastrouháme čokoládu Margot.

Doporučení:

Tento dezert nemusíme nechávat chladit, dobře se krájí i nevychlazený.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy