Jedna z variant na přípravu chutné buchty plněné pudinkem, zdobené nastrouhanou čokoládou „Margot“.
Ingredience:
Na těsto: | |
300 g | polohrubé mouky |
150 g | cukru krupice |
2 dcl | mléka |
1 dcl | oleje |
3 ks | vajec |
1 balíček | prášku do pečiva |
mouka na vysypání plechu | |
tuk na vymazání plechu | |
Na náplň: | |
1 balíček | čokoládového pudinku |
1/2 l | mléka |
1-2 lžíce | cukru |
1 lžíce | kakaa |
Na polevu: | |
400 g | kysané smetany |
1 balíček | vanilkového cukru |
1 ks | čokolády „Margot“ |
Postup:
1. V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny, postupně do této pěny zašleháme olej
2. Mouku smíchanou s práškem do pečiva, směs zašleháme do žloutkové pěny, dle potřeby ředíme mlékem
3. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků ze tří vajíček
4. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
5. Pudinkový prášek promícháme s cukrem a mlékem, provaříme dle návodu na obalu
6. Povrch nepravidelně polijeme teplým pudinkem a pečeme v předem předehřáté troubě na 180-190 °C cca 20-30 minut
7. Ještě teplou buchtu potřeme kysanou smetanou prošlehanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou „Margot“ 8. Hotovou buchtu dáme do ledničky proležet.