REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marikli s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na sladký dezert z rómské kuchyně.


Ingredience:
700 gbrambor
300 ghladké mouky
1 lžičkasoli
husí sádlo
spařený mák s cukrem
švestková povidla
mouka na pomoučení válu

Postup:

1. Očištěné brambory uvaříme ve slupce doměkka, pak je oloupeme, protlačíme přes sítko s většími oky
2. Brambory osolíme, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto
3. Na pomoučeném vále vytvarujeme z těsta dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné kousky
4. Každý bochánek vyválíme na marikli (placku) a na rozehřátém sporáku nebo kovové plotně opečeme na sucho z obou stran
5. Hotové marikli pomastíme rozehřátým sádlem, naplníme švestkovými povidly nebo spařeným mákem, stočíme je jako palačinky a servírujeme ještě teplé.

Doporučení:

Sádlo lze nahradit přepuštěným máslem smíchaným s cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy