REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlovo-meruňkové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní příloha ze sušených meruňek, mandlí, zázvoru, skořice a rozdrceného hořčičného semínka. Dokonale nahradí hořčici a kečup, když grilujeme.


Ingredience:
100 gsušených meruněk
50 gsekaných mandlí
6 lžicevinného bílého octa
4-5 lžictřtinového cukru
1 lžíceoleje
2 lžičkyv hmoždíři rozdrceného hořčičného semínka
1 lžičkamletého zázvoru
3 ksvelké cibule nakrájené na proužky
2 ks2 stroužku nadrobno nasekaného česneku
skořice
sůl

Postup:

1. Meruňky necháme bobtnat asi hodinu v horké vodě, kterou pak slijeme a ovoce nakrájíme na tenčí proužky
2. Na oleji osmahneme cibuli téměř dozlatova
3. Přidáme mandle, chvilku je opékáme, pak přisypeme cukr a po dvou minutách i všechny ostatní suroviny
4. Směs svaříme, až získá hustou konzistenci – asi 20 minut
5. Pokud je to nutné, můžeme občas podlít lžičkou vody, která ale musí být na konci vaření zcela odpařená
6. Horké chutney plníme do vyvařených suchých sklenic, které pevně zavřeme a otočíme víčkem nahoru
7. Necháme vychladnout a po týdnu můžeme konzumovat.

Doporučení:

Podáváme ke grilovaným steakům, uzeninám, sýrům apod.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy