REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové palačinky s vinnou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky usmažené dozlatova na oleji s mandlovými plátky, složené do šátečků, pokládané nočky z vinné pěny, posypané cukrem a ozdobené ovocem.


Ingredience:
125 g polohrubé mouky
80 g mandlových plátků
10 gmoučkového cukru
250 mlmléka
3 ksvajec
olej na smažení
sůl
Na vinnou pěnu:
500 mlvína
250 mlvody
1 lžičkasolamylu
1 lžícecukru
2 ksvajec
Na dohotovení:
moučkový cukr na posypání
ovoce (podle chuti)

Postup:

1. Mléko nalijeme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce, cukr, sůl, nakonec po částech zašleháme polohrubou mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout
2. Na mírném ohni rozpálíme pánvičku se slabou vrstvou oleje, naběračkou nalijeme těsto, když začne palačinka zlátnou posypeme ji mandlovými plátky, opatrně otočíme a dopečeme (tímto způsobem postupně připravíme z těsta všechny palačinky)
3. Víno promícháme s vodou, žloutky, cukrem, zahřejeme na 60 °C, přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody, ještě krátce při 70 °C prohřejeme, necháme vychladnout, pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a pěnu dáme na 30 minut do chladničky zatuhnout
4. Ze ztuhlé pěny vykrajujeme pomocí lžiček nočky, které pokládáme na palačinky složené do šátečků, posypeme cukrem a ozdobíme ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy