Pečené bílkové placičky slepené pařížským krémem, sypané skořicí, ozdobené malinami.
Ingredience:
Na bezé: | |
150 g | krystalového cukru |
50 g | moučkového cukru |
50 g | strouhaných mandlí |
1 lžíce | citronové šťávy |
4 ks | bílků |
Na pařížský krém: | |
200 ml | smetany ke šlehání |
4 lžíce | brandy |
100 g | hořké čokolády |
40 g | kakaa |
30 g | cukru krupice |
Na dohotovení: | |
mletá skořice | |
maliny |
Postup:
1. Bílky vyšleháme za postupného přidávání krystalového cukru a citronové šťávy na pevný sníh, pak do sněhu lehce vmícháme moučkový cukr a na jemno nastrouhané mandle
2. Na plechy vyložené pečicím papírem pomocí lžíce tvoříme placičky, které vložíme do předehřáté trouby na 120 °C a pečeme asi 50 minut, potom troubu vypneme a bezé v ní necháme dosušit, dokud trouba zcela nevychladne
3. Na krém v kastrůlku svaříme smetanu s krupicovým cukrem a kakaem, odstavíme z tepla, přilijeme brandy, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a krém mírně nevychladne, pak dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne 4. Vychlazený krém vyšleháme dohladka, potřeme jím polovinu bezé a slepíme s druhou polovinou, povrch posypeme skořicí a dozdobíme malinami.