REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové bezé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené bílkové placičky slepené pařížským krémem, sypané skořicí, ozdobené malinami.


Ingredience:
Na bezé:
150 gkrystalového cukru
50 gmoučkového cukru
50 gstrouhaných mandlí
1 lžícecitronové šťávy
4 ksbílků
Na pařížský krém:
200 mlsmetany ke šlehání
4 lžícebrandy
100 ghořké čokolády
40 gkakaa
30 gcukru krupice
Na dohotovení:
mletá skořice
maliny

Postup:

1. Bílky vyšleháme za postupného přidávání krystalového cukru a citronové šťávy na pevný sníh, pak do sněhu lehce vmícháme moučkový cukr a na jemno nastrouhané mandle
2. Na plechy vyložené pečicím papírem pomocí lžíce tvoříme placičky, které vložíme do předehřáté trouby na 120 °C a pečeme asi 50 minut, potom troubu vypneme a bezé v ní necháme dosušit, dokud trouba zcela nevychladne
3. Na krém v kastrůlku svaříme smetanu s krupicovým cukrem a kakaem, odstavíme z tepla, přilijeme brandy, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a krém mírně nevychladne, pak dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne 4. Vychlazený krém vyšleháme dohladka, potřeme jím polovinu bezé a slepíme s druhou polovinou, povrch posypeme skořicí a dozdobíme malinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy