REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další tip na skvělou bábovku. Tato se peče ze směsi z pšeničné mouky, kukuřičného škrobu, másla, mandlového oleje, mandlí … a dalších surovin. Upečená se zdobí cukrovou polevou a mandlemi.


Ingredience:
200 gpšeničné mouky
200 gkukuřičného škrobu
200 gcukru
100 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
40 gmandlových lupínků
125 mlmléka
1 sáčekprášku do pečiva
1 lžičkamandlového oleje
6 ksžloutků
vanilkové aroma
forma na bábovku, tuk na vymazání, mouka na vysypání

Postup:
  1. Předehřejte si troubu na 180 °C
  2. Smíchejte rostlinný tuk Hera s cukrem, přidejte žloutky a mléko a znovu důkladně promíchejte, do těsta prosejte smíchanou mouku, škrob a prášek do pečiva
  3. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně jej vmíchejte do těsta, nakonec přidejte polovinu mandlových lupínků a vanilkové aroma
  4. Zlehka promíchanou směs poté přelijte do vymazané a vysypané formy na bábovku
  5. Pečte cca 50 minut, průběžně kontrolujte špejlí, zda je bábovka hotová
  6. Bábovku dozdobíme cukrovou polevou a posypeme zbylými mandlemi.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy