REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandarinkové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert seskládaný ze tří vrstev, z piškotového korpusu, smetanové náplně doplněné o ovoce a želé.


Ingredience:
Na těsto:
200 gmoučkového cukru
200 gpolohrubé mouky
100 mlmléka
100 mloleje
4 ksžloutky
sníh ze 4 bílků
Na náplň:
500 mlzakysané smetany
250 mlšlehačky
1 sáčekztužovač šlehačky
3 konzervymandarinek, popřípadně kiwi nebo jahody
2 balíčkyvanilkového cukru
Na želé:
1 balíčekvanilkového pudinku (Zlatý klas)
1 sáčekšuměnky PIMA nebo TANG (ne jiné)
100 gkrystalového cukru
500 mlvody (pokud máme, doplníme šťávou z ovoce)

Postup:

1. Nejprve si uděláme želé, jako klasický pudink aby nám vychladlo, je třeba ho sem tam promíchat aby se neudělaly bulky
2. Připravíme si korpus; žloutky si utřeme s cukrem do pěny, během míchání přidáme olej a mléko, nakonec rukou zamícháme mouku a tuhý sníh z bílků, těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný klasický velký plech a upečeme při 180 stupních tak 15-20 minut
3. Ze smetany a ztužovače utřeme šlehačku a přimícháme k ní pochoutkové smetanu a vanilkové cukru
4. Na vychladlé těsto natřeme smetanovou náplň naskládáme ovoce a polijeme vlažným želé a jemně uhladíme
5. Zákusek necháme ztuhnout, nejlépe přes noc v chladničce, pak ho krájíme mokrým nožem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy