Dezert seskládaný ze tří vrstev, z piškotového korpusu, smetanové náplně doplněné o ovoce a želé.
Ingredience:
Na těsto: | |
200 g | moučkového cukru |
200 g | polohrubé mouky |
100 ml | mléka |
100 ml | oleje |
4 ks | žloutky |
sníh ze 4 bílků | |
Na náplň: | |
500 ml | zakysané smetany |
250 ml | šlehačky |
1 sáček | ztužovač šlehačky |
3 konzervy | mandarinek, popřípadně kiwi nebo jahody |
2 balíčky | vanilkového cukru |
Na želé: | |
1 balíček | vanilkového pudinku (Zlatý klas) |
1 sáček | šuměnky PIMA nebo TANG (ne jiné) |
100 g | krystalového cukru |
500 ml | vody (pokud máme, doplníme šťávou z ovoce) |
Postup:
1. Nejprve si uděláme želé, jako klasický pudink aby nám vychladlo, je třeba ho sem tam promíchat aby se neudělaly bulky
2. Připravíme si korpus; žloutky si utřeme s cukrem do pěny, během míchání přidáme olej a mléko, nakonec rukou zamícháme mouku a tuhý sníh z bílků, těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný klasický velký plech a upečeme při 180 stupních tak 15-20 minut
3. Ze smetany a ztužovače utřeme šlehačku a přimícháme k ní pochoutkové smetanu a vanilkové cukru
4. Na vychladlé těsto natřeme smetanovou náplň naskládáme ovoce a polijeme vlažným želé a jemně uhladíme
5. Zákusek necháme ztuhnout, nejlépe přes noc v chladničce, pak ho krájíme mokrým nožem.
Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.