REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový džem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem z malin, povařený se šťávou z limetky, želírovacím a krupicovým cukrem.


Ingredience:
250 gželírovacího cukru
200 gkrupicového cukru
2 lmalin
šťáva z 1 limetky

Postup:

1. Přebrané a opláchnuté maliny nasypeme do nerezového nebo smaltového hrnce (hrst malin si dáme stranou), zvolna je za občasného míchání přivedeme k varu a asi 4 minuty povaříme
2. Pak po částech vmícháme želírovací cukr i krupicový cukr a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut
3. Na závěr vmícháme hrst celých malin, šťávu z limetky a ještě chvíli povaříme
4. Horký džem nalijeme do připravených čistých nahřátých skleniček, které ihned uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy