REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S cukrovým sirupem svařené maliny, zavařené.


Ingredience:
2 kgmalin
1,6 kgcukru krystal
voda
zavařovací sklenice

Postup:

1. Cukr svaříme s menším množstvím vody na hustý sirup
2. Přidáme maliny a vaříme dále za stálého míchání asi 20 minut, vyvaříme tak přebytečnou vodu
3. Džem vlijeme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy