REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený piškotový korpus potřený jogurtovým krémem s malinami a šlehačkou, zdobený čokoládovými hoblinkami, malinami a moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
60 gcukru krupice
50 ghořké čokoládové polevy
40 ghladké mouky
20 gsolamylu
2 ksvajec
1 lžícekakaa
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
Na krém:
1 lžičkanastrouhané citronové kůry
2 lžícecitronové šťávy
200 mlsmetany ke šlehání
400 gsmetanového jogurtu
250 gmalin
80 gmedu
30 gcukru krupice
9 ksplátků želatiny + voda
Na ozdobu:
4 lžícečokoládových hoblinek
2 lžícemoučkového cukru
maliny

Postup:

1. Čokoládovou polevu nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni
2. Pak do rozpuštěné polevy přidáme žloutky ušlehané s cukrem do pěny, solamyl, prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaový prášek, promícháme a nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 20 cm, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C) a pečeme asi 25 minut, korpus necháme vychladnout a poté ho vodorovně rozkrojíme
4. Želatinu namočíme do studené vody 5. Na krém v kastrůlku med smícháme s citronovou šťávou i na jemno nastrouhanou kůrou, krupicovým cukrem a společně zahřejeme na mírném ohni, pak vmícháme vymačkanou želatinu a jogurt
6. Do dortového prstenu vložíme spodní část korpusu, potřeme ho jogurtovým krémem smíchaným s očištěnými malinami a do tuha ušlehanou smetanou, položíme vrchní část korpusu a dort dáme asi na 4 hodiny chladit do ledničky
7. Nakonec opatrně vyjmeme dort z formy, ozdobíme čokoládovými hoblinkami, moučkovým cukrem a malinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy