REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený piškotový korpus potřený jogurtovým krémem s malinami a šlehačkou, zdobený čokoládovými hoblinkami, malinami a moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
60 gcukru krupice
50 ghořké čokoládové polevy
40 ghladké mouky
20 gsolamylu
2 ksvajec
1 lžícekakaa
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
Na krém:
1 lžičkanastrouhané citronové kůry
2 lžícecitronové šťávy
200 mlsmetany ke šlehání
400 gsmetanového jogurtu
250 gmalin
80 gmedu
30 gcukru krupice
9 ksplátků želatiny + voda
Na ozdobu:
4 lžícečokoládových hoblinek
2 lžícemoučkového cukru
maliny

Postup:

1. Čokoládovou polevu nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni
2. Pak do rozpuštěné polevy přidáme žloutky ušlehané s cukrem do pěny, solamyl, prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaový prášek, promícháme a nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 20 cm, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C) a pečeme asi 25 minut, korpus necháme vychladnout a poté ho vodorovně rozkrojíme
4. Želatinu namočíme do studené vody 5. Na krém v kastrůlku med smícháme s citronovou šťávou i na jemno nastrouhanou kůrou, krupicovým cukrem a společně zahřejeme na mírném ohni, pak vmícháme vymačkanou želatinu a jogurt
6. Do dortového prstenu vložíme spodní část korpusu, potřeme ho jogurtovým krémem smíchaným s očištěnými malinami a do tuha ušlehanou smetanou, položíme vrchní část korpusu a dort dáme asi na 4 hodiny chladit do ledničky
7. Nakonec opatrně vyjmeme dort z formy, ozdobíme čokoládovými hoblinkami, moučkovým cukrem a malinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Sicilská fregola na dva způsoby — drobná těstovina, kterou stojí za to vyzkoušet

Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí, a to obzvlášť pokud zvolíte ty řezané na bronzových formách, které mají drsnější povrch, na němž omáčka ještě lépe drží. Vyzkoušejte náš recept s hráškem, který je předzvěstí blížícího se jara nebo verzi s omáčku z pečených paprik a chorizem. Oba recepty obsahují bohatou chuť uzenin i šťavnatost zeleniny, takže ve vašich ústech, a snad i na duši, navodí pocit harmonie.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Velikonoce jsou za dveřmi. Hospodyňky by měly zbystřit

Vítání jara, oslava plodnosti a zrození nového života. Tak by se daly ve zkratce popsat jedny z nejvýznamnějších křesťanských svátků v roce, které se kvapem blíží. Tyto svátky se ale pojí také s konzumací kvalitních pokrmů, kterých bude v každé domácnosti víc než požehnaně. A není to jen o vejcích, která každého při pomyšlení na Velikonoce napadnou jako první. O Velikonoční neděli, nazývané také Boží hod velikonoční, končí takzvaný čtyřicetidenní půst. Období, během něhož bychom měli do našeho jídelníčku zařadit odlehčené pokrmy. Základem postních pokrmů jsou vařené obiloviny, luštěniny, vařená zelenina nebo například kvašené zelí. Tedy jídla, která nejsou hutná a jsou pro náš organismus dobře stravitelná a zdravá. Tento půst zahajuje Popeleční středa jako jeden ze dvou nejpřísnějších postních dnů v roce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy