REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený piškotový korpus potřený jogurtovým krémem s malinami a šlehačkou, zdobený čokoládovými hoblinkami, malinami a moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
60 gcukru krupice
50 ghořké čokoládové polevy
40 ghladké mouky
20 gsolamylu
2 ksvajec
1 lžícekakaa
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
Na krém:
1 lžičkanastrouhané citronové kůry
2 lžícecitronové šťávy
200 mlsmetany ke šlehání
400 gsmetanového jogurtu
250 gmalin
80 gmedu
30 gcukru krupice
9 ksplátků želatiny + voda
Na ozdobu:
4 lžícečokoládových hoblinek
2 lžícemoučkového cukru
maliny

Postup:

1. Čokoládovou polevu nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni
2. Pak do rozpuštěné polevy přidáme žloutky ušlehané s cukrem do pěny, solamyl, prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaový prášek, promícháme a nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 20 cm, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C) a pečeme asi 25 minut, korpus necháme vychladnout a poté ho vodorovně rozkrojíme
4. Želatinu namočíme do studené vody 5. Na krém v kastrůlku med smícháme s citronovou šťávou i na jemno nastrouhanou kůrou, krupicovým cukrem a společně zahřejeme na mírném ohni, pak vmícháme vymačkanou želatinu a jogurt
6. Do dortového prstenu vložíme spodní část korpusu, potřeme ho jogurtovým krémem smíchaným s očištěnými malinami a do tuha ušlehanou smetanou, položíme vrchní část korpusu a dort dáme asi na 4 hodiny chladit do ledničky
7. Nakonec opatrně vyjmeme dort z formy, ozdobíme čokoládovými hoblinkami, moučkovým cukrem a malinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy