REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový cheesecake s Oreo sušenkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortová forma vyložená sušenkovým korpusem, na ten rozetřené malinové pyré, vše nakonec přelité borůvkovým želé. Dort po ztuhnutí ozdobený malinami a borůvkami.


Ingredience:
Na korpus:
154 gsušenek Oreo
50 gHera Máslová příchuť
Na polevu:
400 gkrémového sýra
100 gkrupicového cukru
70 gborůvek
50 gHera Máslová příchuť
1/2 lžičkyvanilkového extraktu nebo 1 vanilkový lusk
4 ksplátky želatiny
Na malinové pyré:
150 gmalin
40 gkrupicového cukru
Na ozdobu:
30 gborůvek
30 gmalin
Ostatní:
dortová otevírací forma, papír na pečení

Postup:
  1. Pro přípravu těsta rozdrtíme sušenky a smícháme se změklým rostlinným tukem Hera Máslová příchuť, hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem, poté dáme do ledničky odpočinout
  2. Rostlinný tuk Hera Máslová příchuť vyšleháme do hladka s krupicovým cukrem, poté přidáme krémový sýr, vanilku a borůvky
  3. V samostatné misce namočíme na 7 minut želatinové plátky, zahřejeme je, dokud se nerozpustí. pak zapracujeme do krému
  4. Vzniklou hmotu nalijeme na těsto do formy a dáme do ledničky vychladit
  5. Na polevu smícháme maliny s cukrem, zahřejeme na 10 minut a potom necháme vystydnout
  6. Nakonec vychladlý koláč polijeme malinovou omáčkou a ozdobíme kousky malin a borůvek.
Doporučení:

Video k receptu:

Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy