REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený piškotový korpus potřený tvarohovým krémem, ozdobený malinami a ostružinami, posypaný moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na korpus:
200 gdětských piškotů
100 gmásla
2 lžícekokosové moučky
Na náplň:
400 gtvarohu
250 gmalin
150 gcukru
10 plátkůželatiny
250 mlsmetany
citronová šťáva z 1 citronu
Na ozdobení:
250 gostružin
250 gmalin
moučkový cukr
snítka máty

Postup:

1. Do plátěného sáčku nebo utěrky zabalíme piškoty a paličkou je roztlučeme, potom ještě válečkem rozdrtíme na úplně maličké drobečky
2. Piškoty nasypeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, na kousky nakrájené změklé máslo a vše spolu smísíme na tuhé těsto
3. Těsto rozetřeme do dortové formy vyložené pečicím papírem, povrch pečlivě uhladíme a stlačíme, aby nikde nezůstala bublinka
4. Očištěné maliny prosypeme cukrem, pokapeme citronovou šťávou a rozmačkáme na pyré, propasírujeme přes síto, abychom odstranili pecičky, pak malinovou dřeň utřeme spolu s tvarohem do hladkého krému
5. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku, po vychladnutí ji po částech vmícháme do malinového krému a necháme úplně vychladnout
6. Našleháme tuhou smetanu, po lžících ji opatrně vmícháme do krému, ten rozetřeme do formy na piškotový korpus a uložíme minimálně na 2 hodiny do ledničky
7. Opatrně rozevřeme okraj formy (krém musí být dostatečně promrzlý), na krém rychle naskládáme pořádnou čepici z očištěných, ale suchých malin i ostružin, ozdobíme několika lístky máty a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy