Upečený piškotový korpus potřený tvarohovým krémem, ozdobený malinami a ostružinami, posypaný moučkovým cukrem.
Ingredience:
Na korpus: | |
200 g | dětských piškotů |
100 g | másla |
2 lžíce | kokosové moučky |
Na náplň: | |
400 g | tvarohu |
250 g | malin |
150 g | cukru |
10 plátků | želatiny |
250 ml | smetany |
citronová šťáva z 1 citronu | |
Na ozdobení: | |
250 g | ostružin |
250 g | malin |
moučkový cukr | |
snítka máty |
Postup:
1. Do plátěného sáčku nebo utěrky zabalíme piškoty a paličkou je roztlučeme, potom ještě válečkem rozdrtíme na úplně maličké drobečky
2. Piškoty nasypeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, na kousky nakrájené změklé máslo a vše spolu smísíme na tuhé těsto
3. Těsto rozetřeme do dortové formy vyložené pečicím papírem, povrch pečlivě uhladíme a stlačíme, aby nikde nezůstala bublinka
4. Očištěné maliny prosypeme cukrem, pokapeme citronovou šťávou a rozmačkáme na pyré, propasírujeme přes síto, abychom odstranili pecičky, pak malinovou dřeň utřeme spolu s tvarohem do hladkého krému
5. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku, po vychladnutí ji po částech vmícháme do malinového krému a necháme úplně vychladnout
6. Našleháme tuhou smetanu, po lžících ji opatrně vmícháme do krému, ten rozetřeme do formy na piškotový korpus a uložíme minimálně na 2 hodiny do ledničky
7. Opatrně rozevřeme okraj formy (krém musí být dostatečně promrzlý), na krém rychle naskládáme pořádnou čepici z očištěných, ale suchých malin i ostružin, ozdobíme několika lístky máty a posypeme moučkovým cukrem.