REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinovo-jahodové tiramisu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant na chutný dezert z mascarpone, dlouhých piškotů, jahod, malin a dalších ingrediencí.


Ingredience:
375 gmascarpone
300 gčerstvých malin
250 gjahod
18 kscukrářských piškotů
2 lžícetmavého třtinového cukru
250 mlsladkého bílého vína (dezertního)
250 mlsmetany ke šlehání na ozdobu
160 mlsmetany ke šlehání
moučkový cukr na posypání
olej na vymazání formy

Postup:

1. V míse našleháme mascarpone, smetanu a třtinový cukr 2. Formu na terinu o objemu asi 1 litr lehce vymažeme olejem, vyložíme pečicím papírem a dno vyložíme šesti cukrářskými piškoty namočenými v dezertním víně
3. Navrch rozložíme polovinu očištěných, na plátky nakrájených jahod a malin, zakryjeme polovinou našlehaného mascarpone
4. Do vína namočíme dalších 6 piškotů, vyskládáme je navrch, pokryjeme zbylým ovocem i mascarpone a nakonec vyskládáme posledních 6 piškotů namočených ve víně
5. Dáme do lednice ztuhnout alespoň na 8 hodin a pak podáváme ozdobené šlehačkou.

Doporučení:

Samozřejmě můžeme použít jen samotné maliny nebo samotné jahody, viz foto.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy