REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinovo-tvarohové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na dezert připravený z piškotového korpusu upečeného v troubě na velkém plechu, doplněného o malinový pudink a tvarohovou náplň.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
200 gkrystalového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekkypřícího prášku
2 dclmléka
1,5 dcloleje
3 lžícekakaa
5 ksvajec
Na malinovou náplň:
cca 800 gčerstvých malin (lze použít i mražené)
80 gkukuřičného škrobu
2 sáčkypudinkového prášku (Zlatý klas)
350 mlvody
10 lžickrystalového cukru
Na tvarohovou náplň:
500 gjemného tvarohu
50 gpráškového cukru
100 gčokolády na posypání
5 gželatiny + 2 lžíce vody na rozpuštění
500 mlzakysané smetany
2 sáčkxvanilkové cukry

Postup:

1. Žloutky s cukrem si utřeme do pěny, postupně, během míchání přidáváme vodu a olej
2. V misce si smícháme mouku kakao a praček do pečiva, přidáme do těsta a nakonec si vyšleháme tuhý sníh z bílků, který zlehka zamícháme
3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při teplotě cca 170 °C tak 10-15 minut
4. Dokud se nám peče piškot, uvaříme si malinovou nádivku; maliny, cukr a část vody si dáme vařit na sporák, ve zbývající vodě si rozmícháme dva pudinky (Zlaté klasy), maliny mícháme opatrně, abychom je úplně nerozbily, když nám začnou vřít, přilijeme pudink (Zlatý klas) a uvaříme hustý pudink
5. Po vyjmutí piškotu z trouby, hned na horký koláč nalijeme uvařený pudink a necháme vychladnout
6. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukru si vymícháme (můžeme přidat i želatinu podle návodu na sáčku, ale není to až tak nutné) a navrstvíme na studený koláč, který je třeba nechat uležet a odstát v chladu do druhého dne
7. Druhý den koláč posypeme strouhanou čokoládou a řežeme mokrým zoubkovaným nožem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

číst dále ...

Jak na „Luxus za pár korun“? To prozradí Jiří Halamka od 16. května na TV Paprika

Znáte Jirku Halamku? A víte, že si s ním můžete opět zavařit? Televizní stanice TV Paprika totiž uvádí nový kulinární pořad, který bude opět pod taktovkou oblíbeného kuchaře. Jirka předvede svůj kulinářský um, přičemž ukáže, jak snadno lze připravit báječnou večeři z obyčejných surovin, které máme běžně ve spíži. V pořadu „Luxus za pár korun“ se budete moci inspirovat, jak z tradičních ingrediencí připravit pokrmy, které ze všedních dnů vytvoří ty, jež si budete pamatovat.

číst dále ...

Světový den koktejlů: oslavte ho míchaným drinkem plným zdraví

V pátek 13. května je speciální den pro všechny milovníky koktejlů. Přesně před 216 lety byla v USA zveřejněna první definice míchaného drinku. Když se řekne míchaný koktejl, nemusí ale nutně jít o alkoholický nápoj. Zkuste letos slavit tak, abyste víc prospěli svému zdraví. Namíchejte si některý z proteinových koktejlů KetoMix. Jsou snadné na přípravu, skvěle zasytí a dodají tělu nejen kvalitní bílkoviny, ale i důležitou vlákninu, vitamíny a minerální látky.

číst dále ...

Květen měsíc májovek

Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka – Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní, okurkově moučnou a někteří houbaři ji považují za nejlepší houbu na smetanovou houbovou omáčku. Májovky vyrůstají někdy, při jarních deštících, už koncem dubna. Naleznete je v prosvětlených listnatých lesících, hájích, parkách nebo sadech.

číst dále ...

Češi si neumí představit svůj pracovní den bez kávy. Stává se významným zaměstnaneckým benefitem

Káva je celosvětově nejoblíbenějším nápojem, denně se jí vypije kolem dvou miliard šálků. Velké oblibě se těší i u nás, bez kávy by nedokázalo žít 6 z 10 Čechů. Jedním z míst, kde si kávu dopřáváme nejčastěji, je naše zaměstnání. Průzkum pro značku L’OR Professional potvrdil, že kávu v práci pije pravidelně nebo alespoň občas 85 % českých zaměstnanců, přičemž skoro polovina Čechů si neumí představit pracovní den bez kávy. Během pracovního dne vypijeme nejčastěji dva až tři šálky. Průzkum pro značku L’OR Professional dále ukázal, že se káva stává i významným zaměstnaneckým benefitem a faktorem, který může přispět k motivování zaměstnance, a tedy ke snížení rizika jeho odchodu k jinému zaměstnavateli.

číst dále ...

Rizoto jako od Itala: Vyznejte se v italské rýži

Krátkozrnná i kulatozrnná, bílá i černá. Vybrat správný druh rýže může být v široké nabídce obchodů někdy trochu problém. Pokud nechcete, aby vaše rizoto připomínalo sypkou klasiku ze školní jídelny s porcí nakládané řepy navíc, naučte se základní orientaci v druzích italské rýže.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy