REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinové větrníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odpalované těsto upečené ve tvaru větrníčků, plněné smetanovou náplní a malinami, povrch potřený polevou.


Ingredience:
400 ghladké mouky
80 gmásla
6 ksvajec
260 mlvody
špetka soli
Na náplň:
250 gmalin
50 gkrupicového cukru
400 mlsmetany ke šlehání
50 mlmalinové šťávy
5 lžicvrchovatých moučkového curku

Postup:

1. Vodu, máslo a špetku soli přivedeme k varu, do vroucí směsi nasypeme prosátou hladkou mouku a mícháme, dokud se hmota nepřestane lepit na vařečku i dno nádoby, po částečném zchladnutí postupně vmícháme rozklepnutá vejce a mícháme, dokud nevznikne hladká hustá hmota
2. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem, na plech vyloženým pečícím papírem stříkáme tvary větrníčků, dáme do trouby, pečeme při 200 °C asi 15 minut (troubu během této doby neotvíráme), pak snížíme teplotu na 180 °C, pečeme ještě 8-10 minut, nakonec teplé větrníčky prokrojíme a necháme vychladnout
3. Smetanu vyšleháme s krupicovým cukrem i šlehačkou, nastříkáme na spodní část větrníčků, náplň poklademe očištěnými malinami a přiklopíme horním dílem
5. Z moučkového cukru a malinové šťávy vymícháme hustou polevu, potřeme jí povrch větrníčků a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy