REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský bramborový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní guláš z brambor, paprik, anglické slaniny, cibule a koření.


Ingredience:
800 gbrambor
50 ganglické slaniny
2 kspikantní klobásky
2 ksčervené papriky
2 kszelené papriky
2 kscibule
2 ksstroužků česneku
2 lžíceoleje nebo sádla
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícemleté papriky
mletý pepř
majoránka
voda
sůl

Postup:
  1. Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce orestujeme na rozehřátém oleji nebo sádle
  2. Přidáme kolečka klobásy, oloupané, na drobno nakrájené cibule i oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku a také vše krátce orestujeme
  3. Dále do hrnce přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, oloupané na kostky nakrájené brambory, rajčatový protlak, mletou papriku, majoránku, mletý pepř, sůl, podlijeme vodou a dusíme doměkka
  4. Hotový guláš podle potřeby dochutíme a podáváme s chlebem nebo pečivem.
Doporučení:

Správný maďarský guláš musí být ostrý, proto ho připravíme z pálivých paprik a opravdový říz mu dodáme přidáním několika feferonek.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy