Karbanátky z rybího masa a dalších ingrediencí, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova, servírované posypané sladkou paprikou a pokapané citronovou šťávou.
Ingredience:
400 g | kapra - filet bez kostí |
50 ml | mléka |
1 hrst | nasekané petrželové natě |
1 ks | rohlíku |
mletý pepř | |
olej | |
sůl | |
Na trojobal: | |
250 g | strouhanky |
100 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
Na ozdobu: | |
1 ks | svazku petrželové natě |
citronová šťáva na pokapání | |
sladká paprika na posypání |
Postup:
1. Rohlík natrháme na kousky a navlhčíme mlékem
2. Rybí maso semeleme nebo nasekáme na jemno, smícháme s navlhčeným rohlíkem, rozklepnutým vejcem, na jemno nasekanou petrželovou natí, solí a mletým pepřem
3. Z těsta vytvarujeme válečky cca 7 cm dlouhé a 3cm široké
4. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova
5. Petrželovou nať rozdělíme na jednotlivé části, prudce a krátce orestujeme na rozehřátém oleji, na ubrousku necháme okapat
6. Karbanátky pokapeme citronovou šťávou, posypeme mletou sladkou paprikou, smaženou petrželovou natí a podáváme s vařenými brambory.