REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarské rybí karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z rybího masa a dalších ingrediencí, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova, servírované posypané sladkou paprikou a pokapané citronovou šťávou.


Ingredience:
400 gkapra - filet bez kostí
50 mlmléka
1 hrstnasekané petrželové natě
1 ksrohlíku
mletý pepř
olej
sůl
Na trojobal:
250 gstrouhanky
100 ghladké mouky
2 ksvajec
Na ozdobu:
1 kssvazku petrželové natě
citronová šťáva na pokapání
sladká paprika na posypání

Postup:

1. Rohlík natrháme na kousky a navlhčíme mlékem
2. Rybí maso semeleme nebo nasekáme na jemno, smícháme s navlhčeným rohlíkem, rozklepnutým vejcem, na jemno nasekanou petrželovou natí, solí a mletým pepřem
3. Z těsta vytvarujeme válečky cca 7 cm dlouhé a 3cm široké
4. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova
5. Petrželovou nať rozdělíme na jednotlivé části, prudce a krátce orestujeme na rozehřátém oleji, na ubrousku necháme okapat
6. Karbanátky pokapeme citronovou šťávou, posypeme mletou sladkou paprikou, smaženou petrželovou natí a podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy