REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský bramborový guláš „Paprikáš“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z paprik, rajčat, cibule, česneku, brambor a dalších ingrediencí.


Ingredience:
900 gbrambor
150 ganglické slaniny
500 mlzeleninového vývaru
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkakmínu
1 lžíceoleje
2 ksstroužků česneku
2 kspapriky
2 ksrajčete
1 kscibule
mletý černý pepř
bylinky na ozdobení
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme, očištěné papriky nakrájíme na kolečka, omytá rajčata rozkrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli i česnek nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky
2. V kastrolku na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, necháme zesklovatět a pak vmícháme kmín s nakrájeným česnekem
3. Kastrol odstavíme z plotýnky, směs zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, přidáme brambory s nakrájenými paprikami a při mírné teplotě vaříme doměkka, nakonec vmícháme rajčata, dochutíme solí, pepřem a vše prohřejeme 4. Hotový paprikáš rozdělíme na talíře, ozdobíme bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy