V remosce podušené roštěnky na cibulce spolu s kořenovou zeleninou.
Ingredience:
4 ks | roštěnky |
4 ks | kuliček pepře |
2 ks | kuliček nového koření |
1 ks | cibule |
1/2 ks | bobkového listu |
3 lžíce | bílého vína |
1 lžíce | nasekaných kaparů |
1 lžíce | sádla |
1 lžíce | másla |
1 hrnek | kořenové zeleniny na nudličky nakrájené |
500 ml | smetany |
kousek citronové kůry | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné roštěnky opláchneme, osušíme, opepříme, zlehka naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a po obou stranách v remosce na rozehřátém sádle opečeme
2. Pak je vyjmeme, na sádle osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, roštěnky vložíme zpět, podlijeme vývarem, přidáme kuličky pepře i nového koření, bobkový list, kousek citronové kůry a necháme dusit, během dušení přilijeme víno
3. Mezitím na lžíci rozehřátého másla podusíme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu
4. Jakmile jsou roštěnky téměř měkké, vyjmeme je, šťávu i s kořením vlijeme do kastrůlku, přilijeme smetanu, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání povaříme
5. Pak omáčku přecedíme na maso, přidáme kořenovou zeleninu, nasekané kapary a společně asi 5 minut podusíme, nakonec dochutíme citronovou šťávou a solí.
Podáváme s noky nebo jemným knedlíkem.