REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lázeňská plněná kapsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí roštěná plněná nádivkou, dušená s cibulí, slaninou, celerem a kořením doměkka.


Ingredience:
1 kghovězího masa (roštěnky)
50 gslaniny
250 mlčerného piva
1 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
2 kscibule
1 ksceleru
strouhaná kůra z 1 citronu
pár kuliček pepře
pár kuliček nového koření
bujón
voda
sůl
Na nádivku:
50 gšunky
50 ghub
25 gslaniny
2 kssladkokyselé okurky
1 ksvařeného vejce
1 kscibule
1 lžičkasardelové pasty

Postup:

1. Nejdříve si připravíme nádivku; na rozpečenou slaninu nakrájenou na kostičky přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, osmahneme, necháme vychladnout, pak přidáme na menší kousky nakrájená vařená vejce, na plátky nakrájené houby, jemně nakrájenou šunku, na kostičky nakrájené okurky, sardelovou pastu a vše promícháme
2. Do špalíčku masa nařízneme kapsu, naplníme nádivkou, zašijeme a osolíme
3. Na lžíci oleje vyškvaříme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme oloupané na kolečka nakrájené cibule, očištěný, na proužky nakrájený celer a orestujeme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, kuličky pepře i nového koření
4. Na připravený základ položíme maso, podlijeme polovinou piva, 100 ml vody s rozpuštěným bujónem a dusíme vše zvolna 40 minut, potom maso obrátíme, dolijeme zbývajícím pivem a dodusíme doměkka
5. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, po zapražení podle potřeby nastavíme vodou a vaříme do zhoustnutí.

Doporučení:

Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy