Guláš z hovězího masa předního nebo kližky s vložkou nakrájených paprikových lusků, případně další zeleniny.
Ingredience:
1 kg | hovězího masa předního nebo kližky |
3-4 ks | paprikových lusků |
3 ks | cibule |
1-2 ks | stroužky česneku |
mletá červená paprika | |
mletý černý pepř | |
majoránka | |
sádlo | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso opláchneme a nakrájíme na kostky o váze cca 25 g
2. Tři cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s rozpuštěným sádlem
3. Cibuli osmahneme, přidáme mletou papriku, mírně podlijeme vlažnou vodou, přidáme maso, připepříme, osolíme, přidáme utřený česnek, dle potřeby podlijeme vodou a pod poklicí dusíme maso doměkka
4. Asi po hodině přidáme do hrnce na kolečka pokrájené paprikové lusky, dochutíme drcenou majoránkou a přibližně 30 minut společně dusíme.
Příloha: Vařené brambory, vařené těstoviny nebo houskový knedlík.
Poznámka:Tradičně se do maďarského guláše přidává i jiná zelenina, jako rajčata, ředkvičky, mrkev, cukety …