REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězího masa předního nebo kližky s vložkou nakrájených paprikových lusků, případně další zeleniny.


Ingredience:
1 kghovězího masa předního nebo kližky
3-4 kspaprikových lusků
3 kscibule
1-2 ksstroužky česneku
mletá červená paprika
mletý černý pepř
majoránka
sádlo
voda
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme a nakrájíme na kostky o váze cca 25 g
2. Tři cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s rozpuštěným sádlem
3. Cibuli osmahneme, přidáme mletou papriku, mírně podlijeme vlažnou vodou, přidáme maso, připepříme, osolíme, přidáme utřený česnek, dle potřeby podlijeme vodou a pod poklicí dusíme maso doměkka
4. Asi po hodině přidáme do hrnce na kolečka pokrájené paprikové lusky, dochutíme drcenou majoránkou a přibližně 30 minut společně dusíme.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory, vařené těstoviny nebo houskový knedlík.

Poznámka:

Tradičně se do maďarského guláše přidává i jiná zelenina, jako rajčata, ředkvičky, mrkev, cukety …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy