REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lužnická klobása

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant dobře vyuzených klobásek. Tyto jsou kromě jiného z hovězího předního bez loje a blan, vepřového boku bez kůže, česneku, vody, cibule a koření.


Ingredience:
Rozpis na 10 kg klobás:
7 kgvepřového boku bez kůže
2,5 kghovězího předního bez loje a blan
200 gcibule
200 gsoli
100 gutřeného česneku
50 gčervené papriky
50 gpepře
30 gdrceného kmínu
10 gstrouhaného muškátového oříšku
0,5 lvody
vepřová střeva

Postup:

1. Hovězí maso umeleme na mlýnku, do takto připravené spojky vmícháme na kostičky nakrájený bok, kostky o hraně 1-1,5 cm, pak přidáme všechno koření, rozetřený česnek, nastrouhanou cibuli, vodu a důkladně rozmícháme, uložíme na 24 hodin do chladu aby se směs rozležela
2. Plníme do střev, přetočíme, klobásy zavážeme, (nožičky děláme o délce 20 cm)
3. Naplněné klobásy pověsíme do vyhřáté udírny a udíme do zlatohnědé barvy 2 hodiny při 75 °C
4. Vyuzené a prochladlé klobásy povaříme 20 min při teplotě 70 °C
5. Druhý den vychladlé klobásy doudíme 1 hodinu při 80 °C.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy