REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Luxusní vepřové plátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřového masa orestované a zapečené na rumu, šlehačce a sypané hermelínem.


Ingredience:
Pro 5 osob:
5 ksplátků vepřové kýty
250 mlsmetany
1 lžícesójové omáčky
2 ksHermelínu
0,5 dlrumu
mouka
pepř
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji
2. Plátky masa naskládáme do pekáče
3. Ve šlehačce rozmícháme sójovou omáčku, rum a nalijeme ji na maso
4.

Hermelín nakrájíme na plátky nebo nastrouháme na hrubším struhadle a dáme na plátky masa
5. Zvolna na 170 °C zapékáme asi hodinu.

Doporučení:

– Příloha: Smažené hranolky, opékané brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy