Plátky vepřového masa orestované a zapečené na rumu, šlehačce a sypané hermelínem.
Ingredience:
Pro 5 osob: | |
5 ks | plátků vepřové kýty |
250 ml | smetany |
1 lžíce | sójové omáčky |
2 ks | Hermelínu |
0,5 dl | rumu |
mouka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji
2. Plátky masa naskládáme do pekáče
3. Ve šlehačce rozmícháme sójovou omáčku, rum a nalijeme ji na maso
4.
Hermelín nakrájíme na plátky nebo nastrouháme na hrubším struhadle a dáme na plátky masa
5. Zvolna na 170 °C zapékáme asi hodinu.
– Příloha: Smažené hranolky, opékané brambory.