REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehká sekaná s pistáciemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z mleté krkovičky, cibule, slaniny, pistácií a dalších ingrediencí, upečená podlitá pivem dozlatova.


Ingredience:
1 kgvepřového masa (krkovice)
250 ghub
100 gslaniny
100 gpistáciových oříšků
3 kscibule
200 mlsvětlého piva
1-2 lžícekrupice
2 ksvajec
mletý pepř
vývar
tuk
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na větší kousky a ve vlastní šťávě je udusíme do poloměkka
2. Maso umeleme se slaninou, oloupanými cibulemi, podušenými houbami a dáme do mísy
3. Přidáme krupici, oloupané pistácie, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme polovinou piva a spojíme rozšlehanými vejci
4. Z připravené hmoty vytvoříme šišku, kterou vložíme do tukem vymazaného pekáčku, podlijeme zbývajícím pivem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 45 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Poznámka:

Šišku můžeme obalit plátkem slaniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy