REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos s holandskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené steaky z lososa servírované s holandskou omáčkou a ostružinovým protlakem.


Ingredience:
4 ks (po 150 g)steaků z lososa s kůží
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemletého bílého pepře
1 lžícemletého černého pepře
1 lžícenasekané pažitky
sůl
Na holandskou omáčku:
1 lžícemletého černého pepře
100 grozpuštěného másla
2 ksžloutků
1 ksstřední cibule
3 dlsuchého bílého vína
sůl
Na protlak:
1 lžícemedu
150 gostružin
1 dlčerveného vína

Postup:

1. Na omáčku svaříme na čtvrtinu původního množství víno s oloupanou, na jemno nakrájenou cibulí a pepřem, přecedíme do kovové misky, necháme lehce zchladnout, pak vešleháme žloutky, misku vložíme do teplé vodní lázně a směs vyšleháme na krém, nakonec po částech vmícháme máslo, osolíme a udržujeme v teple
2. Očištěné ostružiny na protlak podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem, propasírujeme a také udržujeme v teple
3. Steaky na straně bez kůže posypeme bílým i černým pepřem a na drobno nasekanou pažitkou, lehce osolíme, vložíme kůží dolů na pánev s olejem a zprudka opečeme, když začnou lehce hnědnout, steaky otočíme, zprudka opečeme (2 minuty) a zvolna dopečeme při nižší teplotě
4. Steaky podáváme s vařenými bramborami, doplněné omáčkou a protlakem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy