REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos s celerovým pyré, brokolicí, cherry rajčátky a mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo na Vánoce nejí kapra, ale jinak má rád rybí pokrmy, může zkusit tuto rychlou monutku z filátek z lososa. Spolu s celerovým pyré připraveným ve výpeku po restované rybě chutná prostě skvěle!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 glososa (filety)
500 gceleru
200 gbrokolice
250 mlsladké smetany
3 lžícerostlinného tuku Flora Gold
2 lžičkycelozrnné hořčice
cherry rajčátka
koření na ryby
mrkev
sůl

Postup:

1. Filety z lososa osolíme a okořeníme
2. Opečeme z obou stran na rozehřátém rostlinném tuku Flora Gold, a odložíme na teplé místo
3. Celerové pyré připravíme tak, že do výpeku přidáme očištěný nastrouhaný celer, zalijeme sladkou smetanou a uvaříme do měkka, po uvaření směs rozmixujeme a dochutíme celozrnnou hořčicí
4. Lososa podáváme s celerovým pyré, spařenou brokolicí, dozdobený cherry rajčátky a hoblinkami mrkve.

Doporučení:

Brokolici připravíme tak, že ji rozdělíme na menší části, ty spaříme horkou vodou, pak brokolici vytáhneme a vložíme do nádoby s ledem a vodou. Brokolice bude chutná a zachová si svěží barvu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy