Opečený marinovaný losos servírovaný s pikantní omáčkou.
Ingredience:
600 g | lososa |
50 g | kaparů |
200 ml | pomerančového džusu |
100 ml | zeleninového vývaru |
1 lžička | kukuřičného škrobu |
1 lžička | hnědého cukru |
3 lžíce | oleje |
3 ks | pomerančů |
špetka šafránu | |
drcený pepř | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného lososa naporcujeme, osolíme, lehce posypeme drceným pepřem a pokapeme šťávou z 1 pomeranče, pak necháme v chladu minimálně 10 minut marinovat
2. V pánvi na rozpáleném oleji porce lososa po obou stranách opečeme a dáme stranou, ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr, který pak zalijeme pomerančovým džusem a částí zeleninového vývaru, chvíli povaříme a dochutíme solí, mletým pepřem a šafránem
3. Zbylý zeleninový vývar rozmícháme se škrobem, vlijeme do omáčky, provaříme a nakonec přidáme zbylé oloupané na kostky nakrájené pomeranče a kapary a vše krátce povaříme
4. Opečené porce lososa prohřejeme v pikantní omáčce a podáváme s rýží.