REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos s pikantní smetanovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozpáleném oleji na pánvi opečený losos, servírovaný s omáčkou z bílého vína, smetany, kečupu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 glososa
80 gkečupu
50 gpetrželky kudrnky
3 ksstroužků česneku
1 kscitronu
500 mlsmetany
100 mlbílého vína
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Lososa opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké porce, osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji, pak rybu asi 10 minut zvolna opékáme na mírném plameni za občasného obracení 2. Na troše rozehřátého oleje zpěníme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme na drobno nasekanou petrželku, kečup a krátce otrestujeme
3. Vše zalijeme bílým vínem, chvíli povaříme, dochutíme pepřem, solí, přilijeme smetanu a povaříme cca 5-8 minut
4. Na talíři přelijeme lososa připravenou omáčkou, každou porci ozdobíme plátkem citronu a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy