REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Liptovský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený ze skopového plecka, brambor, slaniny, sádla, cibule, česneku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gskopového plecka
500 gbrambor
40 gslaniny
40 gsádla
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
3 lžícenastrouhaného tvrdého chleba
1 lžičkamleté papriky sladké
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Skopové maso si vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme
2 .

Pak si oloupeme cibuli, česnek a brambory, cibulí nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme a brambory nakrájíme na kostičky, které si zatím dáme do misky s vodou, aby nám nezčernaly, 3. Poté si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které rozškvaříme v hrnci na rozehřátém sádle, pak přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme skopové maso a orestujeme ze všech stran, potom posypeme mletou paprikou, přidáme trochu kmínu, utřený česnek, chvilku osmahneme a podlijeme vodou
4. Podlité skopové maso dusíme na mírném ohni téměř doměkka, pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme nastrouhaným chlebem, osmahneme, podlijeme vodou, přidáme scezené kostičky brambor a společně dodusíme, dokud nebude maso a brambory měkké
5. Hotový guláš dle chutí osolíme a servírujeme s krajíčkem chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy