Guláš připravený ze skopového plecka, brambor, slaniny, sádla, cibule, česneku a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | skopového plecka |
500 g | brambor |
40 g | slaniny |
40 g | sádla |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
3 lžíce | nastrouhaného tvrdého chleba |
1 lžička | mleté papriky sladké |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Skopové maso si vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme
2 .
Pak si oloupeme cibuli, česnek a brambory, cibulí nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme a brambory nakrájíme na kostičky, které si zatím dáme do misky s vodou, aby nám nezčernaly, 3. Poté si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které rozškvaříme v hrnci na rozehřátém sádle, pak přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme skopové maso a orestujeme ze všech stran, potom posypeme mletou paprikou, přidáme trochu kmínu, utřený česnek, chvilku osmahneme a podlijeme vodou
4. Podlité skopové maso dusíme na mírném ohni téměř doměkka, pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme nastrouhaným chlebem, osmahneme, podlijeme vodou, přidáme scezené kostičky brambor a společně dodusíme, dokud nebude maso a brambory měkké
5. Hotový guláš dle chutí osolíme a servírujeme s krajíčkem chleba.