Špízy připravené s jehněčího masa, skopových ledvinek, cibule, slaniny, žampiónů, česneku a koření, napíchané špízy potřené olejem a grilované na grilu.
Ingredience:
400 g | jehněčí kýty |
100 g | slaniny |
8 ks | drobných hlaviček žampiónů |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | menších cibulí |
2 ks | skopových ledvinek |
citrónová šťáva | |
olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájíme si oloupanou cibuli na čtvrtky, oloupaný česnek utřeme se solí, hlavičky žampiónů jen očistíme a slaninu nakrájíme na plátky
2. Jehněčí maso si omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší plátky, které naklepeme, potřeme utřeným česnekem se solí a pokapeme citrónovou šťávou
3. Skopové ledvinky podélně rozřízneme, vyřízneme žilky, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejné plátky jako jehněčí maso
4. Připravené suroviny střídavě napichujeme na kovové jehly nebo špejle
5. Hotové špízy potřeme olejem a grilujeme na rozpáleném grilu asi 15 minut, během grilování špízy obracíme, aby se nám maso propeklo ze všech stran
6. Grilované špízy podáváme ihned s pečivem a zeleninovým salátem.