REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Liptovský špíz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené s jehněčího masa, skopových ledvinek, cibule, slaniny, žampiónů, česneku a koření, napíchané špízy potřené olejem a grilované na grilu.


Ingredience:
400 gjehněčí kýty
100 gslaniny
8 ksdrobných hlaviček žampiónů
4 ksstroužky česneku
4 ksmenších cibulí
2 ksskopových ledvinek
citrónová šťáva
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupanou cibuli na čtvrtky, oloupaný česnek utřeme se solí, hlavičky žampiónů jen očistíme a slaninu nakrájíme na plátky
2. Jehněčí maso si omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší plátky, které naklepeme, potřeme utřeným česnekem se solí a pokapeme citrónovou šťávou
3. Skopové ledvinky podélně rozřízneme, vyřízneme žilky, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejné plátky jako jehněčí maso
4. Připravené suroviny střídavě napichujeme na kovové jehly nebo špejle
5. Hotové špízy potřeme olejem a grilujeme na rozpáleném grilu asi 15 minut, během grilování špízy obracíme, aby se nám maso propeklo ze všech stran
6. Grilované špízy podáváme ihned s pečivem a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy