REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Liptovská růže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V podstatě vepřové plátky obložené slaninou, paprikami a natvrdo uvařenými vajíčky, zamotané, obalené v klasickém trojobalu a usmažené pěkně dozlatova ve větším množství oleje. Usmažené závitky servírujeme rozkrájené s různě upravenými brambory.


Ingredience:
4 ksvětší plátky vepřového karé, nebo kýta
4 ksvařená vejce
4 ks"široké" papriky různé barvy
8-12 ksplátků (anglické) slaniny
3 kssyrová vejce na obalení
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
párátka
sůl

Postup:

1. Vepřové maso nařežeme na silnější plátky, které rozklepeme na co největší kusy, ty osolíme z obou stran
2. Na každý plátek masa pak rozložíme nakrájenou slaninu a papriku, do které vložíme uvařené vajíčko, srolujeme (zabalíme) a minimálně 2-3 ks párátek maso zajistíme
3. Závitky obalíme v klasickém trojobalu, tedy nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných, mírně osolených, vejcích a nakonec ve strouhance
4. Smažíme ve fritéze, nebo ve větším množství oleje ze všech stran
5. Před podáváním usmažené závitky rozkrájíme na dvě, nebo čtyři části
6. Podáváme s bramborovou kaší, nebo bramborami na různé způsoby + se zeleninovým salátem a tatarskou omáčkou.

Doporučení:

Kdo má řadu pikantní, pod slaninou si maso potřeme pikantní např. feferónovou pastou. Slaninu lze nahradit plátky tvrdého sýru.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy