REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Liptovská růže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V podstatě vepřové plátky obložené slaninou, paprikami a natvrdo uvařenými vajíčky, zamotané, obalené v klasickém trojobalu a usmažené pěkně dozlatova ve větším množství oleje. Usmažené závitky servírujeme rozkrájené s různě upravenými brambory.


Ingredience:
4 ksvětší plátky vepřového karé, nebo kýta
4 ksvařená vejce
4 ks"široké" papriky různé barvy
8-12 ksplátků (anglické) slaniny
3 kssyrová vejce na obalení
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
párátka
sůl

Postup:

1. Vepřové maso nařežeme na silnější plátky, které rozklepeme na co největší kusy, ty osolíme z obou stran
2. Na každý plátek masa pak rozložíme nakrájenou slaninu a papriku, do které vložíme uvařené vajíčko, srolujeme (zabalíme) a minimálně 2-3 ks párátek maso zajistíme
3. Závitky obalíme v klasickém trojobalu, tedy nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných, mírně osolených, vejcích a nakonec ve strouhance
4. Smažíme ve fritéze, nebo ve větším množství oleje ze všech stran
5. Před podáváním usmažené závitky rozkrájíme na dvě, nebo čtyři části
6. Podáváme s bramborovou kaší, nebo bramborami na různé způsoby + se zeleninovým salátem a tatarskou omáčkou.

Doporučení:

Kdo má řadu pikantní, pod slaninou si maso potřeme pikantní např. feferónovou pastou. Slaninu lze nahradit plátky tvrdého sýru.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy