Plát doma vyrobeného a pak upečeného lineckého těsta potřený tvarohovým krémem, povrch ozdobený hladkým piškotovým krémem. Upečený dezert servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy, poprášený cukrem, ozdobený kousky jahod a lístky meduňky.
Ingredience:
200 g | Hery |
500 g | měkkého tvarohu |
300 g | hladké mouky |
150 g | krupicového cukru |
100 g | moučkového cukru |
100 g | hladké mouky |
80 g | krupicového cukru |
2 sáčky | vanilkového cukru |
10 ks | malých jahod |
6 ks | vajec |
moučkový cukr na posypání | |
lístky meduňky | |
Hera a mouka na vymazání a vysypání plechu |
Postup:
1. Na linecké těsto nakrájíme tuk na menší kousky a necháme ho změknout
2. Přidáme moučkový i vanilkový cukr a mírně prohněteme, pak vmícháme 1 ks vejce a nakonec prosátou mouku, rychle vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočívat
3. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou
4. Vychlazené těsto rozválíme na obdélníkový plát, přeneseme ho na plech a vidličkou několikrát propíchneme
5. Předpékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 5 minut
6. Do misky dáme tvaroh, 2 ks vejce, krupicový a vanilkový cukr
7. Ze všech přísad utřeme hladký krém, který stejnoměrně naneseme na předpečený plát
8. Pro piškotové těsto oddělíme žloutky od bílků (použijeme zbylá 3 ks vejce)
9. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do kterého zlehka vmícháme žloutky a prosátou mouku
10. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na tvarohovou náplň do tvaru mřížky
11. Koláč vložíme do předehřátě trouby a dopékáme při 180 °C ještě 20 až 30 minut
12. Po upečení necháme vychladnout a poprášíme cukrem, ozdobíme kousky jahod a lístky meduňky.
Zdroj: www.vseomargarinech.cz