REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecký tvarohový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát doma vyrobeného a pak upečeného lineckého těsta potřený tvarohovým krémem, povrch ozdobený hladkým piškotovým krémem. Upečený dezert servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy, poprášený cukrem, ozdobený kousky jahod a lístky meduňky.


Ingredience:
200 gHery
500 gměkkého tvarohu
300 ghladké mouky
150 gkrupicového cukru
100 gmoučkového cukru
100 ghladké mouky
80 gkrupicového cukru
2 sáčkyvanilkového cukru
10 ksmalých jahod
6 ksvajec
moučkový cukr na posypání
lístky meduňky
Hera a mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup:

1. Na linecké těsto nakrájíme tuk na menší kousky a necháme ho změknout
2. Přidáme moučkový i vanilkový cukr a mírně prohněteme, pak vmícháme 1 ks vejce a nakonec prosátou mouku, rychle vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočívat
3. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou
4. Vychlazené těsto rozválíme na obdélníkový plát, přeneseme ho na plech a vidličkou několikrát propíchneme
5. Předpékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 5 minut
6. Do misky dáme tvaroh, 2 ks vejce, krupicový a vanilkový cukr
7. Ze všech přísad utřeme hladký krém, který stejnoměrně naneseme na předpečený plát
8. Pro piškotové těsto oddělíme žloutky od bílků (použijeme zbylá 3 ks vejce)
9. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do kterého zlehka vmícháme žloutky a prosátou mouku
10. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na tvarohovou náplň do tvaru mřížky
11. Koláč vložíme do předehřátě trouby a dopékáme při 180 °C ještě 20 až 30 minut
12. Po upečení necháme vychladnout a poprášíme cukrem, ozdobíme kousky jahod a lístky meduňky.

Poznámka:

Zdroj: www.vseomargarinech.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy