REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecký tvarohový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát doma vyrobeného a pak upečeného lineckého těsta potřený tvarohovým krémem, povrch ozdobený hladkým piškotovým krémem. Upečený dezert servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy, poprášený cukrem, ozdobený kousky jahod a lístky meduňky.


Ingredience:
200 gHery
500 gměkkého tvarohu
300 ghladké mouky
150 gkrupicového cukru
100 gmoučkového cukru
100 ghladké mouky
80 gkrupicového cukru
2 sáčkyvanilkového cukru
10 ksmalých jahod
6 ksvajec
moučkový cukr na posypání
lístky meduňky
Hera a mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup:

1. Na linecké těsto nakrájíme tuk na menší kousky a necháme ho změknout
2. Přidáme moučkový i vanilkový cukr a mírně prohněteme, pak vmícháme 1 ks vejce a nakonec prosátou mouku, rychle vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočívat
3. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou
4. Vychlazené těsto rozválíme na obdélníkový plát, přeneseme ho na plech a vidličkou několikrát propíchneme
5. Předpékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 5 minut
6. Do misky dáme tvaroh, 2 ks vejce, krupicový a vanilkový cukr
7. Ze všech přísad utřeme hladký krém, který stejnoměrně naneseme na předpečený plát
8. Pro piškotové těsto oddělíme žloutky od bílků (použijeme zbylá 3 ks vejce)
9. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do kterého zlehka vmícháme žloutky a prosátou mouku
10. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na tvarohovou náplň do tvaru mřížky
11. Koláč vložíme do předehřátě trouby a dopékáme při 180 °C ještě 20 až 30 minut
12. Po upečení necháme vychladnout a poprášíme cukrem, ozdobíme kousky jahod a lístky meduňky.

Poznámka:

Zdroj: www.vseomargarinech.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy