Listové těsto plněné tvarohovou náplní a ovocem, posypané drobenkou, upečené dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 12 kousků: | |
500 g | listového těsta |
1 ks | vejce |
Na náplň: | |
300 g | třešní |
200 g | měkkého tvarohu |
50 g | moučkového cukru |
1 ks | balíčku vanilkového cukru |
1 ks | vejce |
Na drobenku: | |
50 g | hrubé mouky |
30 g | krupicového cukru |
30 g | másla |
Postup:
1. Listové těsto rozválíme na obdélník velký 30×40 cm a ten ještě rádýlkem rozkrájíme na čtverce (asi 10 x 10 cm)
2. Měkký tvaroh smícháme s rozklepnutým vejcem, moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem, do středu každého čtverce těsta dáme lžíci tvarohové náplně a 3 třešně, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a spojíme směrem ke středu k sobě
3. Na plech vyloženým pečicím papírem naskládáme koláčky, povrch koláčků potřeme vejcem a středy posypeme trochou připravené drobenky, kterou vypracujeme smícháním změklého másla, krupicového cukru a hrubé mouky
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut), hotové vyndáme a necháme vychladnout.
Do koláčků můžeme dát jakékoliv jiné ovoce.