REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listové koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné tvarohovou náplní a ovocem, posypané drobenkou, upečené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 12 kousků:
500 glistového těsta
1 ksvejce
Na náplň:
300 gtřešní
200 gměkkého tvarohu
50 gmoučkového cukru
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1 ksvejce
Na drobenku:
50 ghrubé mouky
30 gkrupicového cukru
30 gmásla

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na obdélník velký 30×40 cm a ten ještě rádýlkem rozkrájíme na čtverce (asi 10 x 10 cm)
2. Měkký tvaroh smícháme s rozklepnutým vejcem, moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem, do středu každého čtverce těsta dáme lžíci tvarohové náplně a 3 třešně, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a spojíme směrem ke středu k sobě
3. Na plech vyloženým pečicím papírem naskládáme koláčky, povrch koláčků potřeme vejcem a středy posypeme trochou připravené drobenky, kterou vypracujeme smícháním změklého másla, krupicového cukru a hrubé mouky
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut), hotové vyndáme a necháme vychladnout.

Doporučení:

Do koláčků můžeme dát jakékoliv jiné ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy