REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecký koláč III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z mouky, másla, mandlí, griotky a dalších ingrediencí, potřený rybízovou marmeládou a upečený dozlatova.


Ingredience:
250 gmásla
200 gcukru krupice
150 gladké mouky
150 gna jemno mletých mandlí
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkakakaa
2 lžícegriotky
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk a hrubá mouka na formu
Ostatní:
200 grybízové marmelády
1 ksvejce na potření

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku promícháme s na jemno mletými mandlemi, kakaem, mletou skořicí, krupicovým i vanilkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, vejce, griotku a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
2. Potom z poloviny těsta vyválíme kulatý plát, kterým vyložíme dno i boky tukem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a na vrch rozetřeme rybízovou marmeládu
3. Zbytek těsta rozválíme, rádýlkem rozdělíme na širší pruhy, z kterých opatrně na koláči uděláme mřížku, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 170 °C asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy