REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké košíčky s vanilkovým krémem a malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené klasické linecké košíčky, po vychladnutí naplněné pudinkovým krémem, malinami, případně i malinovou zavařeninou, dále nazdobené dle fantazie, například čerstvými malinami a snítky máty.


Ingredience:
Na košíčky:
250 ghladké mouky
180 gHery
80 gmoučkového cukru
1 ksvaječný žloutek
trošku nastrouhané citronové kůry
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formiček
Na náplň:
250 gmásla nebo Hery
70 gkrupicového cukru
300 mlmléka
2 sáčkypudinkového prášku s vanilkovou příchutí (například Dr. Oetker)
maliny (mražené, čerstvé, sterilované)
pár kapek vanilkového aroma
malinový džem (nemusí být)
Ostatní:
formičky na linecké košíčky, cukrářské zdobítko, nebo sáček s dírkou, fólie

Postup:

1. Z přísad na košíčky vypracujeme hladké těsto (mouku promícháme s cukrem, přidáme nakrájenou Heru, promneme, přidáme žloutek a citrónovou kůru), to dáme do fólie a do chladničky tak na cca 30 minut odležet
2. Mezi tím tukem vymažeme a moukou vysypeme formičky, velikosti dle výběru, chutnější jsou však menší koláčky
3. Po půl hodince těsto rozbalíme, na pomoučeném vále ho vyválíme na tloušťku tak cca 2-3 mm, vykrájíme kruhy, které nám po zatlačení vyplní celou formičku, jemně přitlačíme a ukládáme na plech
4. Troubu vyhřejeme na cca 170-180 °C, košíčky upečeme dozlatova, pečeme chvíli, jen asi 10 minut
5. Zatím, co se košíčky pečou, uvaříme pudink (postupujeme dle návodu na obalu), který necháme dobře vychladnout
6. Prochladlý pudink na nejmenší rychlost mixéru pak postupně, i s aroma, zamícháme do prošlehaného másla, vymícháme jemný krém
7. Naplníme sáček se špičkou
8. Upečené košíčky vybereme z formiček, na dno dáme (nemusíme) malou hromádku malinového džemu, malinu jednu i více, podle uvážení a nastříkáme krém, vrch ozdobíme podle fantazie, například čerstvou malinou a snítky máty
9. Dáme vychladit, pak podáváme

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Duben nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty

Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience. Jestliže jsou kvalitní, což poznáte mj. podle značek kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio apod.), bude vám více chutnat. Vyzkoušejte s námi polévku ze zeleného chřestu, pečené ředkvičky s mátou a tymiánem, smaženku s uzeným kachním prsem a žemlovku z mazance.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy