REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké košíčky s vanilkovým krémem a malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené klasické linecké košíčky, po vychladnutí naplněné pudinkovým krémem, malinami, případně i malinovou zavařeninou, dále nazdobené dle fantazie, například čerstvými malinami a snítky máty.


Ingredience:
Na košíčky:
250 ghladké mouky
180 gHery
80 gmoučkového cukru
1 ksvaječný žloutek
trošku nastrouhané citronové kůry
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formiček
Na náplň:
250 gmásla nebo Hery
70 gkrupicového cukru
300 mlmléka
2 sáčkypudinkového prášku s vanilkovou příchutí (například Dr. Oetker)
maliny (mražené, čerstvé, sterilované)
pár kapek vanilkového aroma
malinový džem (nemusí být)
Ostatní:
formičky na linecké košíčky, cukrářské zdobítko, nebo sáček s dírkou, fólie

Postup:

1. Z přísad na košíčky vypracujeme hladké těsto (mouku promícháme s cukrem, přidáme nakrájenou Heru, promneme, přidáme žloutek a citrónovou kůru), to dáme do fólie a do chladničky tak na cca 30 minut odležet
2. Mezi tím tukem vymažeme a moukou vysypeme formičky, velikosti dle výběru, chutnější jsou však menší koláčky
3. Po půl hodince těsto rozbalíme, na pomoučeném vále ho vyválíme na tloušťku tak cca 2-3 mm, vykrájíme kruhy, které nám po zatlačení vyplní celou formičku, jemně přitlačíme a ukládáme na plech
4. Troubu vyhřejeme na cca 170-180 °C, košíčky upečeme dozlatova, pečeme chvíli, jen asi 10 minut
5. Zatím, co se košíčky pečou, uvaříme pudink (postupujeme dle návodu na obalu), který necháme dobře vychladnout
6. Prochladlý pudink na nejmenší rychlost mixéru pak postupně, i s aroma, zamícháme do prošlehaného másla, vymícháme jemný krém
7. Naplníme sáček se špičkou
8. Upečené košíčky vybereme z formiček, na dno dáme (nemusíme) malou hromádku malinového džemu, malinu jednu i více, podle uvážení a nastříkáme krém, vrch ozdobíme podle fantazie, například čerstvou malinou a snítky máty
9. Dáme vychladit, pak podáváme

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy