REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky plněné vanilkovým krémem, pokladené třešněmi, podávané pocukrované.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gčerstvých třešní
160 gmásla
80 gcukru krupice
2 ksžloutků
1 lžičkacitronové šťávy
hladká mouka na vál
tuk na vymazání formiček
hrubá mouka na vysypání formiček
moučkový cukr na posypání
Na krém:
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
3 lžícehrubé mouky
7,5 dlmléka
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, změklého na menší kousky nakrájeného másla, cukru, žloutků a citronové šťávy vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 3 hodiny odležet
2. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, vykrojíme z něho větší kolečka, vyložíme jimi vymazané a moukou vysypané kulaté formičky na koláčky, vložíme do trouby a pečeme při 170 °C dozlatova (15-20 minut), necháme vychladnout
3. Mezitím rozmícháme mléko s pudinkovým práškem i hrubou moukou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout, pak po lžičkách vmícháme změklé máslo utřené s moučkovým cukrem, až vznikne hladký krém
4. Vychladlé koláčky vyklopíme z formiček, naplníme krémem, poklademe čerstvými třešněmi a před podáváním je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy