Koláčky plněné vanilkovým krémem, pokladené třešněmi, podávané pocukrované.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
200 g | čerstvých třešní |
160 g | másla |
80 g | cukru krupice |
2 ks | žloutků |
1 lžička | citronové šťávy |
hladká mouka na vál | |
tuk na vymazání formiček | |
hrubá mouka na vysypání formiček | |
moučkový cukr na posypání | |
Na krém: | |
200 g | moučkového cukru |
200 g | másla |
3 lžíce | hrubé mouky |
7,5 dl | mléka |
1 ks | sáčku vanilkového pudinkového prášku |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, změklého na menší kousky nakrájeného másla, cukru, žloutků a citronové šťávy vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 3 hodiny odležet
2. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, vykrojíme z něho větší kolečka, vyložíme jimi vymazané a moukou vysypané kulaté formičky na koláčky, vložíme do trouby a pečeme při 170 °C dozlatova (15-20 minut), necháme vychladnout
3. Mezitím rozmícháme mléko s pudinkovým práškem i hrubou moukou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout, pak po lžičkách vmícháme změklé máslo utřené s moučkovým cukrem, až vznikne hladký krém
4. Vychladlé koláčky vyklopíme z formiček, naplníme krémem, poklademe čerstvými třešněmi a před podáváním je pocukrujeme moučkovým cukrem.