REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limetkový pie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert z rozdrobených sušenek zalitých máslem, smetanovo-citronové náplně a glazury.


Ingredience:
Na korpus:
200 gbebe sušenek nebo sušenek máslových
1/2 ksrozehřátého másla
Na náplň:
1 konzervakondenzovaného sladkého mléka
1-2 kelímkyušlehané smetany
3 ksplátky želatiny
šťáva ze 2 ks limetek
kůra z 1 ks limetky
Na glazuru:
100 mlvody
100 gcukru
1 ksplátek namočené želatiny
šťáva z 1 ks limetky
kůra ze 2 ks limetek

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme a zalijeme rozehřátým máslem, dáme do formy a pak na pár minut vložíme do ledničky, mezitím si ušlehám smetanu
3. Do mísy dáme kondenzované sladké mléko, nastrouhanou kůru z limetek, vymačkanou šťávu a ušlehanou smetanu, nakonec přidáme i želatinu, kterou si rozpustíme v pár lžících vody, necháme v lednici trošku vychladnout
4. Náplň naneseme na korpus a v lednici necháme nejméně 2 hodiny ztuhnout
5. Připravíme glazuru; v hrnci rozehřejeme vodu, přidám cukr, kůru a šťávu z limetek a nakonec i želatinu, kterou předem namočíme na 2 minuty ve studené vodě, opět necháme vychladnout
6. Glazuru naneseme na náplň a celý dezert necháme v lednici nejméně 1 hodinu vychladit.

Poznámka:

Čtenářský recept od Šárky Kordové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy