REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lín na sardelové pastě a másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Líni potření marinádou z nasekané cibule a sardelové pasty, posypaní kmínem a solí, pokladení kolečky citronu a kousky másla, upečení v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kglína (2-3 kusy)
1 kscibule
1 lžícesardelové pasty
strouhanka
máslo
citron
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli nastrouháme a promícháme s lžící sardelové pasty
2. Očištěné a vykuchané ryby potřeme na povrchu i uvnitř směsí z cibule a sardelové pasty, okmínujeme, opepříme, případně osolíme, ale sardelová pasta je slaná dost
3. Ryby poklademe kousky másla a kolečky citronu a dáme péct na 15-20 minut podle velikosti do vyhřáté trouby na 200 °C
4. Pečené ryby přendáme na talíř, omáčku, která se vypekla zahustíme lžící strouhanky, pak s ní přelijeme ryby na talíři a podáváme například s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy