Nepečený korpus z BeBe sušenek doplněný krémem ze Salka, limetkové kůry a šťávy, želatiny a šlehačky.
Ingredience:
500 g | mléka Tatra Salka |
260 g | BeBe sušenek (světlé nebo tmavé) |
100 g | másla |
13 g | želatiny (nejlépe plátkové) |
125 ml | smetany ke šlehání |
4 až 8 ks | limetek |
papír na pečení | |
menší dortová forma |
Postup:
1. Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto a drobečky smícháme se změklým máslem
2. Hmotu vtlačíme na dno a stěny menši dortové formy, kterou předem vyložíme potravinářskou folií, formu poté uložíme do chladničky
3. Salko nalijeme do mísy, přidáme strouhanou kůru ze dvou limetek i limetkovou šťávu (množství podle chuti), vmícháme želatinu připravenou dle návodu na obalu a zlehka zapracujeme do tuha vyšlehanou smetanu
4. Připraveným krémem naplníme formu a povrch ozdobíme limetkovou kůrou
5. Zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladu (nejlépe však přes noc), dokud krém neztuhne.
Zdroj: Mlékárna Hlinsko, a.s.