REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limetkový dezert

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený korpus z BeBe sušenek doplněný krémem ze Salka, limetkové kůry a šťávy, želatiny a šlehačky.


Ingredience:
500 gmléka Tatra Salka
260 gBeBe sušenek (světlé nebo tmavé)
100 gmásla
13 gželatiny (nejlépe plátkové)
125 mlsmetany ke šlehání
4 až 8 kslimetek
papír na pečení
menší dortová forma

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto a drobečky smícháme se změklým máslem
2. Hmotu vtlačíme na dno a stěny menši dortové formy, kterou předem vyložíme potravinářskou folií, formu poté uložíme do chladničky
3. Salko nalijeme do mísy, přidáme strouhanou kůru ze dvou limetek i limetkovou šťávu (množství podle chuti), vmícháme želatinu připravenou dle návodu na obalu a zlehka zapracujeme do tuha vyšlehanou smetanu
4. Připraveným krémem naplníme formu a povrch ozdobíme limetkovou kůrou
5. Zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladu (nejlépe však přes noc), dokud krém neztuhne.

Poznámka:

Zdroj: Mlékárna Hlinsko, a.s.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy