REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limetkové krémové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchané řezy s lehounkým piškotem, svěžím limetkovým krémem z mascarpone a ovocnem ochucenou želatinou.


Ingredience:
Těsto:
160 ghladké mouky
150 gcukru krupice
4 lžícehorké vody
2 lžičkyprášku do pečiva
4 ksžloutků
4 ksbílků
nastrouhaná kůra z 1/2 limetky
špetička soli
Krém:
400 gzakysané smetany
180 gmascarpone či tvarohu)
1,5 dlvody
3 ksvanilkového pudinku
650 mlmléka
8 lžiccukru
šťáva z 1 limetky
Vrchní část:
1 kslimetky - bio nebo řádně vydrhnuté
4 lžícecukru
1,5 dlvody

Postup:

1. Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny, postupně k nim přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a limetkovou kůrou
2. Nakonec opatrně vmícháme tuhý ušlehaný sníh z bílků a hmotu rozetřeme na pečicí papír
3. Pečeme v troubě na 160 °C cc 15 minut – dokud povrch nezrůžoví
4. Vanilkové pudinky smícháme s 1/
3 mléka a cukrem a vlijeme do horkého zbytku mléka
5. Vaříme do zhoustnutí, pak nahoře posypeme moučkovým cukrem, aby nevznikl škraloup
6. Po vychlazení do pudinku vešleháme kysanou smetanu, limetkovou šťávu, změklé máslo, pomazánkové máslo a případně podle chuti dosladíme
8. Pokud je krém moc hustý, přidáme do něj ještě zakysanou smetanu (nebo máslo)
9. Ze 4 lžic cukru a 1,5 dl vody svaříme hustší sirup a tři minuty v něm povaříme limetku – tu předem nakrájíme na co nejtenčí plátky i s kůrou
10. Na vychladlý piškotový plát rozetřeme pudinkový krém a vršek poklademe plátky povařených limetek
11. Přes noc vychladíme.

Doporučení:

Kdo chce, můžeme ještě zalít želatinou ochucenou citronovou nebo limetkovou šťávou a cukrem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy