Pečené bábovky z mouky, cukru, vajec, smetany, limetkové šťávy a kůry, servírované posypané cukrem.
Ingredience:
300 g | polohrubé mouky |
250 g | moučkového cukru |
250 g | smetany ke šlehání |
2 lžíce | kakaa |
4 ks | vajec |
1 ks | vanilkového cukru |
1/2 ks | kypřicího prášku do pečiva |
šťáva z 1 limetky | |
nastrouhaná kůra z 1 limetky | |
tuk a polohrubá mouka na formy | |
Na dohotovení: | |
3 lžíce | růžové bílkové polevy |
moučkový cukr |
Postup:
1. Vejce vyšleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem do husté pěny, pak za stálého šlehání postupně přiléváme smetanu a vmícháme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva
2. Asi 2/
3 těsta ochutíme limetkovou šťávou i na jemno nastrouhanou kůrou, do zbylého těsta vmícháme kakao
3. Tukem vymažeme a polohrubou moukou vysypeme větší i menší bábovkovou formu, nalijeme do nich světlé těsto, pak přilijeme kakaové těsto, které do světlého mírně zatlačíme a pečeme při 150 °C velkou bábovku asi 45 minut, malou asi 20 minut
4. Po upečení necháme bábovky krátce zchladnout ve formách a potom vyklopíme, malou bábovku přelijeme růžovou polevou a velkou bábovku pocukrujeme.