REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limetkové bábovky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené bábovky z mouky, cukru, vajec, smetany, limetkové šťávy a kůry, servírované posypané cukrem.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
250 gmoučkového cukru
250 gsmetany ke šlehání
2 lžícekakaa
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
1/2 kskypřicího prášku do pečiva
šťáva z 1 limetky
nastrouhaná kůra z 1 limetky
tuk a polohrubá mouka na formy
Na dohotovení:
3 lžícerůžové bílkové polevy
moučkový cukr

Postup:

1. Vejce vyšleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem do husté pěny, pak za stálého šlehání postupně přiléváme smetanu a vmícháme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva
2. Asi 2/
3 těsta ochutíme limetkovou šťávou i na jemno nastrouhanou kůrou, do zbylého těsta vmícháme kakao
3. Tukem vymažeme a polohrubou moukou vysypeme větší i menší bábovkovou formu, nalijeme do nich světlé těsto, pak přilijeme kakaové těsto, které do světlého mírně zatlačíme a pečeme při 150 °C velkou bábovku asi 45 minut, malou asi 20 minut
4. Po upečení necháme bábovky krátce zchladnout ve formách a potom vyklopíme, malou bábovku přelijeme růžovou polevou a velkou bábovku pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy