REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní salát s restovanou cuketou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme například ke grilovaným masům, ale výborný je i ke klasickému smaženému řízku.


Ingredience:
2 ksmladé pevné cukety
2 ksstředně velké mrkve
2 ksvejce uvařené natvrdo
2 kskyselé okurky + nálev
1 ksmalá cibule
200 gbílého řeckého jogurtu
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemajonézy
2 lžičkymletého cukru
1 lžícecitronové šťávy
1 lžíceoleje
kousek celeru
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji restujeme (neosolenou) cca 7 minut, necháme ji zchládnout na papírové utěrce, která nám odsaje přebytečný tuk a případnou tekutinu
2. Zbylou zeleninu nakrájíme na kostičky, mrkev a celer dáme vařit do láku z okurek, který naředíme trochou vody, vaříme na skus 7 minut, těsně před koncem varu přihodíme cibuli a necháme ji pár vteřin zblanžírovat
3. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout a okapat v sítku
4. Do mísy dáme nakrájené okurky, vajíčka a zchládlou zeleninu
5. Do misky si dáme jogurt, majonézu a s ostatními ingrediencemi metličkou nebo vidličkou vyšleháme, přidáme k zelenině a podle chuti osolíme a opepříme
6. Dáme vychladit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy